• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

ciemna czekolada cukiernicza w pastylkach - Master Martini - Cukieteria.pl
  • ciemna czekolada cukiernicza w pastylkach - Master Martini - Cukieteria.pl
  • ciemna czekolada cukiernicza w pastylkach - Master Martini - Cukieteria.pl

op. 1 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach

MASTERMARTINI181(1)

Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie, kosmetyce oraz zaciszu domowej kuchni!

67,00 zł
Brutto

67,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Uniwersalna ciemna czekolada cukiernicza!

Ciemna czekolada wytwarzana w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Czekolada cukiernicza o statusie kuwertury. Przeznaczona przede wszystkim do produkcji pralin i batonów, tworzenia korpusów czekoladowych. Czekolada doskonale sprawdzi się jako baza do kremów i polew czekoladowych. Po połączeniu czekolady z gorącym mlekiem i śmietanką można uzyskać kremową gorącą czekoladę o zrównoważonej słodyczy. Przyjemny aromat i uniwersalna płynność czekolady sprawia, że idealnie nadaje się do wykonywania zabiegów i masaży z użyciem czekolady. Czekolada sprawdzi się do stosowania w gabinetach Spa i masażu. Czekolada daje wiele możliwości zastosowania w cukiernictwie, kosmetyce czy zaciszu domowej kuchni.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura czekoladowa - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Aromatyczna czekolada do spa!

Ciemna czekolada do pralin i trufli czekoladowych!

Składniki i alergeny: masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Kompozycja składników - skład procentowy
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
54 % - 32/34 %

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie (worek strunowy); no nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Aplikacje i możliwości wykorzystania czekolady:
cukiernictwo

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
ciastka, wypieki, desery
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

lody i sorbety
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

kawiarnia
czekolada na gorąco

do rozpuszczania z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach

Szczegółowe informacje o produkcie:
Nazwa handlowa Ariba Fondente Dischi 32/34
Numer katalogowy AQ49DH
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie aluminiowy worek strunowy
Konfekcja z opakowania zbiorczego
Rodzaj ciemna czekolada cukiernicza
Płynność uniwersalna 3/5
Zawartość kakao minimum 54%
Zawartość tłuszczu 32/34%
Forma łatwe do rozpuszczania pastylki/kaletki
Smak ciemna czekolada
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego, na użytek domowy
Zastosowanie uniwersalne (cukiernictwo, kosmetyka)
Producent Unigra Master Martini
Dystrybutor Sempre Group

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2196/527 kJ/kcal
Tłuszcz 33.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.0 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 46.0 g
Białko  5.8 g
Sól 0.12 g

Temperowanie czekolady - parametry procesu
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
MASTERMARTINI181(1)
33 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT114

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 94,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MASTERMARTINI44

Marka: Master Martini

1kg Czekolada 32% MLECZNA Master Martini Arriba AQ37DA

Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.

Cena 47,00 zł

47,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE216/5

Marka: SWEET DECOR

op. 30 g Perełki matowe różowe - Sweet Decor - posypka cukrowa - miękkie kuleczki - śr. 5 mm

Matowe perełki cukrowe o miękkiej konsystencji w kolorze różowym - dekoracyjna posypka cukrowa. Idealne do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

Cena 9,00 zł

30,00 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 94,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE