![15 kg Syrop glukozowy w płynie (pszenny) 15 kg Syrop glukozowy w płynie (pszenny)](https://www.cukieteria.pl/26156-large_default/15-kg-syrop-glukozowy-w-plynie-pszenny.jpg)
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
15 kg Syrop glukozowy w płynie (pszenny):
Opis: syrop glukozowy stosowany jest jako substancja wiążąca, wypełniająca, spulchniająca, przedłużająca świeżość,
poprawiająca teksturę. Przeciwdziała krystalizacji (ogranicza wzrost kryształków lodu). Wpływa na poprawę smaku i zapachu
w sokach, musach, dżemach, galaretkach. Wpływa na higroskopijność produktów, wydłuża trwałość produktu końcowego.
Syrop glukozowy pozyskiwany z pszenicy. Produkt gotowy do użycia.
Syrop glukozowy to półpłynny, gęsty, wodny roztwór węglowodanów uzyskany przy pomocy hydrolizy skrobi.
Produkt ten stosowany jest jako czynnik wiążący i zmieniający strukturę, wypełniający, sklejający, spulchniający oraz przedłużający świeżość.
Ponadto syrop przeciwdziała krystalizacji, ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia, a także jest stabilizatorem smaku i zapachu.
Stosowany jest w przemyśle spożywczym do szerokiej gamy produktów takich jak: pieczywo, wyroby cukiernicze, dżemy, powidła, przetwory mleczne,
lody, a także soki czy napoje. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów.
Opakowanie: 15 kg
Konsystencja: płynna, gęsty syrop
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy (produkt zachowuje deklarowane parametry jakościowe przez okres 12 miesięcy od daty produkcji)
Specyfikacja:
- cechy organoleptyczne:
- zapach: typowy dla syropu, bez obcych zapachów
- smak: lekko słodki do słodkiego
- barwa: bezbarwna do słomkowo-żółtej
- postać: gęsty syrop, wraz ze wzrostem temperatury upłynnia się
- wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1369/322 kJ/kcal
- zawartość cukrów ogółem: 81 g
- zawartość białka: 0 g
- zawartość tłuszczu: 0 g
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: MODECOR198/6
Marka: MODECOR
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
Indeks: LOUISFRANCOIS33
Marka: LOUIS FRANCOIS
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
Indeks: SOSA450
Marka: Sosa Ingredients
Zamiennik dla sacharozy otrzymywany ze skrobii tapioki.
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA353
Marka: Sosa Ingredients
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: LOUISFRANCOIS12
Marka: LOUIS FRANCOIS
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
Indeks: SOSA361
Marka: Sosa Ingredients
Czysty izomalt w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie sprawdzi się do tworzenia różnego rodzaju dekoracji.