• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

single origin collection chocolate brazil
  • single origin collection chocolate brazil
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

CALLEBAUT17

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

255,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN BRAZIL - to czekolada wytwarzana z ziaren kakaowych pochodzących z Amazonii i Bahii. Czekolada charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem, z wyczuwalną goryczką oraz odświeżającą nutą kwasowości. Jest to czekolada o wyjątkowo złożonym i mocnym smaku, który uzupełniają świeże, owocowe i lekko kwaśne nuty. Unikalny profil smakowy czekolady zachęca do łączenia jej ze składnikami o umiarkowanej kwasowości oraz umiarkowanej słodyczy. Z czekoladą przygotujesz najwyższej jakości batony i tabliczki czekolady oraz różnego rodzaju wyroby w jakości premium. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero - dla uzyskania niepowtarzalnego i wyszukanego smaku. BRAZIL to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 66.8% i statusie kuwertury.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (66.8% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
66.8% - 40.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2318/554 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 34.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko  7.6 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN BRAZIL:

MUS Z CIEMNEJ CZEKOLADY

DRAŻE

CZEKOLADOWA LAWA

SMAROWIDŁO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE

Szczegóły produktu
CALLEBAUT17
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q68BRA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN BRAZIL
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
GORZKI | KWAŚNY | NUTY BANANÓW I DYMU
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
BRAZYLIA | ODMIANA TRINITARIO I AMAZONIAN FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
66.8 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
40.1 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 78,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE