
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
25 kg MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE 0% NISKO-OGRZEWANE Klasa I OSM:
Opis: tradycyjne mleko krowie poddane procesom pasteryzacji, suszenia i sproszkowania.
Stosowany jest głównie jako substancja zagęszczająca w produktach produkowanych na bazie mleka (w tym lodów).
Mleko w proszku zawiera takie składniki jak: beta karoten, kwas foliowy, witaminę A, retinol, witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witaminę c, niacynę.
Mleko w proszku może być przeznaczone bezpośrednio do konsumpcji, a także w szerokim zakresie jako półprodukt do dalszego przerobu w przemyśle spożywczym
(dodatek do produkcji maślanek, jogurtów, kefirów, lodów, czekolad i innych wyrobów cukierniczych oraz piekarniczych).
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku.
Zawartość tłuszczu maksymalnie 1,25%.
Opakowanie: 25 kg (worek)
Producent: OSM (Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole)
Przechowywanie: w pomieszczeniach suchych i przewiewnych, w temperaturze do 20 oC i wilgotności względnej do 75%.
Termin przydatności: 4 miesiące od otwarcia opakowania zbiorczego
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 1,25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,80 g |
węglowodany | 51,0 g |
w tym cukry | 51,0 g |
białko | 34,0 g |
wapń | 1100 mg - 138%* |
sól | 1,1 g |
Indeks: DEKORPOL1032
Marka: DEKORPOL
Dekoracyjna posypka cukrowa o nieregularnym kształcie kryształków cukru.
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: LOUISFRANCOIS32
Marka: LOUIS FRANCOIS
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL384
Marka: COMPRITAL
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI181
Marka: BABBI
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.