Indeks: MASTERMARTINI145
Marka: Master Martini
3kg MIRALL CIOCCOLATO BIANCO glazura dekoracyjna biała czekolada AF24EB Master Martini
25 kg MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE 0% NISKO-OGRZEWANE Klasa I OSM:
Opis: tradycyjne mleko krowie poddane procesom pasteryzacji, suszenia i sproszkowania.
Stosowany jest głównie jako substancja zagęszczająca w produktach produkowanych na bazie mleka (w tym lodów).
Mleko w proszku zawiera takie składniki jak: beta karoten, kwas foliowy, witaminę A, retinol, witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witaminę c, niacynę.
Mleko w proszku może być przeznaczone bezpośrednio do konsumpcji, a także w szerokim zakresie jako półprodukt do dalszego przerobu w przemyśle spożywczym
(dodatek do produkcji maślanek, jogurtów, kefirów, lodów, czekolad i innych wyrobów cukierniczych oraz piekarniczych).
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku.
Zawartość tłuszczu maksymalnie 1,25%.
Opakowanie: 25 kg (worek)
Producent: OSM (Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole)
Przechowywanie: w pomieszczeniach suchych i przewiewnych, w temperaturze do 20 oC i wilgotności względnej do 75%.
Termin przydatności: 4 miesiące od otwarcia opakowania zbiorczego
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 1,25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,80 g |
węglowodany | 51,0 g |
w tym cukry | 51,0 g |
białko | 34,0 g |
wapń | 1100 mg - 138%* |
sól | 1,1 g |
Indeks: MASTERMARTINI145
Marka: Master Martini
Indeks: DEKORPOL1032
Marka: DEKORPOL
Dekoracyjna posypka cukrowa o nieregularnym kształcie kryształków cukru.
Indeks: SEMPRE328
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: BABBI02
Marka: BABBI
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI194
Marka: BABBI
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: BABBI231
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na ciepło. Zawiera włókna roślinne.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: BABBI159
Marka: BABBI
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: BABBI208
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.