Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
MILK & CREAM 10-12 - to półprodukt w postaci proszku do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie na zimno, jak i na gorąco.
AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).
Składniki: cukier, dekstroza, aromaty; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
MILK & CREAM 10-12
10-12 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1615/380 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
95.0 g
w tym cukry
95.0 g
Białko
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Sól
0.0 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
95.7 %
TŁUSZCZ
0.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA
96.0 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI03
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.48.04
NAZWA HANDLOWA
MILK & CREAM 10-12
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (10 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
AROMAT SPOŻYWCZY W PROSZKU
AROMAT
MLEKA I ŚMIETANKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE CIEPŁYM I GORĄCYM
DOZOWANIE
10-12 g/kg
APLIKACJE
LODY | MUSY | KREMY | MASY | NADZIENIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.