• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

BABBI171

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

187,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO UNIVERSALE 5 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych i sorbetów. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka, aromatów i emulgatorów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO)
WODA 1500 ml 1500 ml
CUKIER 750 g 750 g
DEKSTROZA 200 g -
NEUTRO UNIVERSALE 5 8 g 6 g
SOFFIPAN - 200 g
ŚWIEŻE/MROŻONE OWOCE 1000 g 1300 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 150 g 100 g

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 2860 g
CUKIER 5250 g
DEKSTROZA 390 g
GLUCKY 1480 g
NEUTRO UNIVERSALE 5 3 g
LODY CYTRYNOWE
SYROP BAZOWY 430 g
SOK CYTRYNOWY 250 g
WODA 320 ml
LODY TUSKAWKOWE
SYROP BAZOWY 370 g
TRUSKAWKI 350 g
WODA 280 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 897/211 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 53.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0 %
TŁUSZCZ 0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 98 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI171
16 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.46.83
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO UNIVERSALE 5
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
DOZOWANIE
3-5 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
NEUTRI - STABILIZERS
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE293

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WAFELEK 110006 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU