Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Opis produktu
NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".
NEUTRO UNIVERSALE 5 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych i sorbetów. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka, aromatów i emulgatorów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

Składniki: substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO) | ||
| WODA | 1500 ml | 1500 ml | 
| CUKIER | 750 g | 750 g | 
| DEKSTROZA | 200 g | - | 
| NEUTRO UNIVERSALE 5 | 8 g | 6 g | 
| SOFFIPAN | - | 200 g | 
| ŚWIEŻE/MROŻONE OWOCE | 1000 g | 1300 g | 
| SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA | 150 g | 100 g | 

| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
| WODA | 2860 g | 
| CUKIER | 5250 g | 
| DEKSTROZA | 390 g | 
| GLUCKY | 1480 g | 
| NEUTRO UNIVERSALE 5 | 30 g | 
| LODY CYTRYNOWE | |
| SYROP BAZOWY | 430 g | 
| SOK CYTRYNOWY | 250 g | 
| WODA | 320 ml | 
| LODY TUSKAWKOWE | |
| SYROP BAZOWY | 370 g | 
| TRUSKAWKI | 350 g | 
| WODA | 280 ml | 

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 897/211 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 0.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g | 
| Węglowodany | 53.0 g | 
| w tym cukry | 0.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Błonnik | 0.0 g | 
| Sól | 0.0 g | 

| DANE ANALITYCZNE | |
| CUKRY | 0 % | 
| TŁUSZCZ | 0 % | 
| SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 0 % | 
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 98 % | 


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.




Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.46.83
- NAZWA HANDLOWA
- NEUTRO UNIVERSALE 5
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (8 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- STABILIZATOR DO LODÓW
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- 3-5 g/l
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- NEUTRI - STABILIZERS
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK
- CERTYFIKATY
- SUGAR FREE
 
                   
                   
                   
               
               
               
													 
													 
													 
													