stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 14856 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

BABBI208

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.

150,00 zł
Brutto

150,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO UNIVERSALE 10 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco. Uniwersalny w zastosowaniu stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych (mlecznych) oraz sorbetów. Skład bez dodatku substancji emulgujących i aromatów, za to bogaty we włókna roślinne. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka, aromatów i emulgatorów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: włókna roślinne, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 1500 ml 1500 ml
CUKIER 742 g 744 g
DEKSTROZA 200 g -
NEUTRO UNIVERSALE 10 16 g 12 g
SOFFIPAN - 200 g
ŚWIEŻE OWOCE 1000 g 1300 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 150 g 100 g
SUSZONY SYROP GLUKOZOWY (PROSZEK) 30 g -

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO)
WODA 2830 g
CUKIER 5250 g
DEKSTROZA 390 g
GLUCKY 1480 g
NEUTRO UNIVERSALE 10 6 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 869/210 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 30.0 g
w tym cukry 4.0 g
Białko 0.1 g
Błonnik 44.0 g
Sól 0.13 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0 %
TŁUSZCZ 0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 89.8 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI208
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.56
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO UNIVERSALE 10
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
DOZOWANIE
6-10 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
NEUTRI - STABILIZERS
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 380,00 zł

190,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI171

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

Cena 187,00 zł

187,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BABBI118

Marka: BABBI

1 kg BASE LATTE 50 N.E. 14837 BABBI neutralna baza do lodów mlecznych bez emulgatorów

Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.

Cena 116,00 zł

116,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI04

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASETOP PREMIUM 50 F.C. 12091943A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - wymaga dodatku mleka i śmietany

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku. 

Cena 162,00 zł

81,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL162

Marka: COMPRITAL

1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa

Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).

Cena 58,90 zł

58,90 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MEDAC63

op. 250 szt. Białe kubki do lodów - 93 ml - 16B Galago - papierowe powlekane miseczki do lodów na wynos

Białe miseczki papierowe do lodów na wynos. Powlekane papierowe kubki do lodów. Kubki do lodów na wynos. Jednorazowe miseczki do lodów.

Cena 110,30 zł

0,44 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU