• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty
  • integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty

3 kg MORBIDINA 12099402A PERNIGOTTI stabilizator i emulgator do lodów w postaci pasty

PERNIGOTTI280

Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.

265,20 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

MORBIDINA - to półprodukt w postaci pasty do stosowania podczaj produkcji lodów rzemieślniczych oraz wyrobów cukierniczych. Wpływa na poprawę konsystencji lodów (lody są kremowe i jednolite) oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów (dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję). Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancja stabilizująca: syrop sorbitolowy (E420), substancja emulgująca: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), woda, aromaty; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO LUB NA ZIMNO)
MIESZANKA BAZOWA (MLECZNA) 1000 ml
MORBIDINA 3-5 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1665/402 kJ/kcal
Tłuszcz 25.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 6.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.83 g

DANE ANALITYCZNE
PH 1% W WODZIE 9.7 +/- 0.2

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI280

Opis

NUMER KATALOGOWY
12099402A
NAZWA HANDLOWA
MORBIDINA
MASA NETTO
3 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO W POKRYWĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (2 x 3 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR | STABILIZATOR | EMULGATOR DO LODÓW
BARWA
PÓŁTRANSPARENTNA
FORMA
PASTA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
NA ZIMNO | NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
3-5 g/l mlecznej mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORI | STABILIZZANTI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: