op. 1.2 kg TUORLOMIO 12812 BABBI - pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym

Indeks: BABBI06
Marka:

Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.

115,20 zł (8% VAT)
96,00 zł / 1 kg

106,67 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i prawdziwą wanilią:

Tuorlomio, to pasteryzowane żółtka jaj wymieszane z cukrem w odpowiednich proporcjach z subtelnym dodatkiem aromatu wanilii. Gotowy do użycia półprodukt przeznaczony do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych oraz stosowania w cukiernictwie.

Pasteryzowane przetwory z jaj, to bezpieczne pod względem mikrobiologicznym alternatywy i zamienniki jaj świeżych. Zapewniają powtarzalność przepisów, usprawniają prace oraz znacznie ułatwiają przechowywanie. Proces pasteryzacji polega na podgrzewaniu produktu do odpowiedniej temperatury w określonym czasie. Taki zabieg pozwala na wyeliminowanie szkodliwych bakterii znajdujących się w świeżych jajach. Proces pasteryzacji zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne, a tym samym wydłuża termin przydatności do spożycia. Jednocześnie pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych produktów. Dzięki pasteryzacji produkty z jaj charakteryzują się długim terminem przydatności do spożycia, bez konieczności przechowywania ich w lodówce. Produkty z pasteryzowanych jaj wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych dopiero po otwarciu. Pasteryzowane żółtka jaj mogą być wykorzystywane do produkcji lodów, semifreddo, kremów, sosów, deserów oraz wypieków. Dzięki wszechstronności i łatwości w użyciu pasteryzowane żółtka ja stanowią nieocenione wsparcie dla cukierników i rzemieślników.

Możliwości zastosowania pasteryzowanych żółtek z cukrem i aromatem waniliowym: wyroby lodziarskie, cukiernictwo, ciastkarstwo, piekarnictwo, produkcja sosów i kremów oraz sporządzanie kremowych likierów.

Główne korzyści ze stosowania pasteryzowanych przetworów:

- długi termin przydatności do spożycia i możliwość dłuższego przechowywania,

- produkty przed otwarciem nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych,

- optymalizacja zaopatrzenia i minimalizacja strat surowcowych,

- łatwość i wygoda użycia oraz zapewnienie powtarzalności wyrobów,

- gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów,

- zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych produktów,

- zwiększenie efektywności procesów produkcji,

- minimalizacja ryzyka związanego z przechowywaniem i stosowaniem świeżych jaj,

- wszechstronne możliwości wykorzystania.

Skład półproduktu do lodów i cukiernictwa:

Składniki i alergeny: pasteryzowane żółtka jaj (50%), cukier, aromaty, naturalny napar z lasek wanilii Bourbon; produkt zawiera jaja.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt przed otwarciem, w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Przed użyciem produkt należy delikatnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Po każdy użyciu wyczyścić opakowanie z pozostałości produktu, pozwala to na zachowanie świeżości produktu. Produkt należy zużyć w ciągu 30 dni od momentu otwarcia. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Zastosowanie i dozowanie produktu do lodów:

Mieszanka bazowa pasteryzowana: 1000 g / 1.0 kg

Tuorlomio: 100 g / 0.1 kg

Mleko pełne: 100 g / 0.1 kg

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Tuorlomio
Numer katalogowy 1.2812
Rodzaj pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i aromatem
Forma półprodukt
Konsystencja półpłynna, charakterystyczna
Opakowanie szklany słoik z nakrętką
Masa netto 1.2 kg
Opakowanie zbiorcze 6 szt.
Karton zbiorczy 7.2 kg
Produkt bezglutenowy
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i cukiernictwa
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:

Wartość energetyczna 1499 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.9 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 52.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 7.9 g
Sól 0.09 g

Szczegóły produktu