• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

miedziany barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego
  • miedziany barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego

245 g COLORED COCOA BUTTER SPARKLING COOPER F027548 IBC miedziany barwnik na bazie masła kakaowego

IBC49

Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.

164,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Barwniki na bazie masła kakaowego przeznaczone są do pracy pracy z czekoladą. Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych oraz na powierzchnię form do czekolady (wykonanych z poliwęglanu lub tritanu) w celu tworzenia kolorowych pralin (barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka). Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

COLORED COCOA BUTTER SPARKLING COPPER - to miedziany barwnik na bazie masła kakaowego; nie zawiera związków azowych oraz bieli tytanowej; produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: tlenek żelaza (E172) na bazie krzemianu glinowo-potasowego (E555).

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

Szczegóły produktu
IBC49
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
F027548
NAZWA HANDLOWA
COLORED COCOA BUTTER SPARKLING COPPER
MASA NETTO
245 g
OPAKOWANIE
BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
KOLOR
MIEDZIANY
KONSYSTENCJA
STAŁA
MATERIAŁ
MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK SPOŻYWCZY - DO ŻYWNOSĆI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
SERIA PRODUKTOWA
SPARKLING
CERTYFIKATY
NON AZO
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA DWUTLENKU TYTANU
CERTYFIKATY
FROM NATURAL ORIGIN
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
KRAJ PRODUKCJI
BELGIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: