• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

barwnik spożywczy na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i tłustych mas cukierniczych
  • barwnik spożywczy na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i tłustych mas cukierniczych
  • barwnik spożywczy na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i tłustych mas cukierniczych
  • barwnik spożywczy na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i tłustych mas cukierniczych

18 ml POMARAŃCZOWY BARWNIK OLEJOWY DO BIAŁEJ CZEKOLADY OS-LC-012 FOOD COLOURS barwnik spożywczy w formie emulsji

FOODCOLOURS306

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. 

18,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego przeznaczonych do łatwego barwienia białej czekolady oraz kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. Szeroka gama kolorów, precyzyjne dozowanie i łatwe rozprowadzanie w masach to jedne z wielu zalet barwników o konsystencji emulsji. Barwniki na bazie oleju pozwalają na temperowanie czekolady

WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W >>> SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Składniki: olej roślinny (rzepakowy), polirycynooleinian poliglicerolu (E476), barwnik: żółcień pomarańczowa (E110), czerwień allura (E129), emulgator: lecytyna sojowa (E322), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) (E433), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Dozowanie maksymalne - 0.5 g/kg - dekoracje i powłoki za wyjątkiem nadzień.

Warunki przechowywania: barwniki na bazie oleju roślinnego należy przechowywać w temperaturze od 18°C do 25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie; termin przydatności barwników spożywczych to 12 miesięcy od daty produkcji (w zamkniętym fabrycznie opakowaniu).

Sposób użycia: barwniki o konsystencji emulsji należy dokładnie wymieszać przed użyciem (wstrząsnąć buteleczkę); barwniki należy dozować do masy stopniowo (z uwagi na mocne nasycenie kolorów); opakowanie pozwala na łatwe dozowanie kropelkowe.

Barwniki olejowe o konsystencji emulsji pakowane są w plastikowe buteleczki z wygodną nakrętką ułatwiającą dozowanie - poprzez nakrapianie. 

Cechy charakterystyczne produktu:

  • konsystencja emulsji pozwalająca na łatwe dozowanie (kropelkowe),

  • mocne nasycenie kolorów,

  • wysoka wydajność,

  • duża siła krycia,

  • łatwość mieszania z masą,

  • szeroka gama kolorystyczna.

Zastosowanie: 

  • biała czekolada,

  • masło kakaowe,

  • krem maślany,

  • masy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,

  • tynk do tortu na bazie czekolady lub masła,

  • kremy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,

  • nadzienia o wysokiej zawartości tłuszczu.

OBEJRZYJ FILMIK OD PRODUCENTA - TO TYLKO KILKA MINUT >>>

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS306
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
OS-LC-012
NAZWA HANDLOWA
BARWNIK DO BIAŁEJ CZEKOLADY
OPAKOWANIE
BUTELECZKA Z NAKRĘTKĄ UŁATWIAJĄCĄ DOZOWANIE
POJEMNOŚĆ
18 ml
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY NA BAZIE OLEJU ROŚLINNEGO
KOLOR
POMARAŃCZOWY
KONSYSTENCJA
EMULSJA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO BARWIENIA BIAŁEJ CZEKOLADY I TŁUSTYCH MAS CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
MAKSYMALNE 5.0 g/kg
APLIKACJE
BIAŁA CZEKOLADA | MASŁO KAKAOWE | MASY I KREMY O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU | W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-25°C
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA84

Marka: LUBECA

op. 200 g COCOA BUTTER CHIPS 777 LUBECA rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 37,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: DECORELIEF58

Marka: Deco Relif

op. 100 g LAQUE VIOLET CH50 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - fioletowy

Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 144,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DECORELIEF49

Marka: Deco Relif

op. 20 g LAQUE ORANGE CH651 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - pomarańczowy

Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 49,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE