op. 18 ml Naturalny POMARAŃCZOWY barwnik spożywczy - do białej czekolady i kremów cukierniczych - OS-LC-NAT-05 Food Colours

Indeks: FOODCOLOURS339
Marka:

Seria barwników spożywczych pochodzenia naturalnego. Barwniki cukiernicze w formie emulsji przygotowanej na bazie oleju roślinnego. Przeznaczone do barwienia białej czekolady oraz kremów i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

30,00 zł (23% VAT)
166,67 zł / 100 ml

24,39 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Naturalne barwniki do białej czekolady i kremów cukierniczych!

Seria barwników spożywczych pochodzenia naturalnego. Barwniki cukiernicze w formie emulsji, przygotowane na bazie oleju roślinnego. Przeznaczone do łatwego barwienia białej czekolady oraz kremów i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. Idealnie sprawdzą się do barwienia kremu maślanego oraz tynku do obkładania tortu. Szeroka gama dopracowanych kolorów wytwarzanych z użyciem naturalnych składników barwiących. Wygodna końcówka z dozownikiem pozwala na łatwe i precyzyjne dozowanie. Barwniki w formie emulsji dobrze łączą się z masami cukierniczymi, zapewniając równomierne rozprowadzanie koloru. Dodatkową zaletą barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego jest ich zdolność do temperowania białej czekolady.

Jaki skład mają naturalne barwniki do czekolady?

Składniki: olej roślinny (rzepakowy), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476), lecytyna sojowa (E322), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) (E433), barwniki: ekstrakt z papryki (E160c), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Sposób użycia i dozowania barwników pochodzenia naturalnego:

Barwniki o konsystencji emulsji mogą ulegać rozwarstwieniu, jest to zjawisko naturalne i nie świadczy o złej jakości produktu. Przed każdym użyciem barwniki należy wstrząsnąć w celu ujednolicenia konsystencji. Barwniki należy dozować stopniowo, dodając je bezpośrednio do masy. Buteleczka z dozownikiem pozwala na łatwe dozowanie kropelkowe.

Zalety stosowania barwników pochodzenia naturalnego:

- konsystencja emulsji pozwala na łatwe dozowanie kropelkowe,

- naturalnie nasycone odcienie w szerokiej gamie kolorystycznej,

- wysoka wydajność i duża siła krycia,

- łatwość mieszania z białą czekoladą i masami.

Zastosowanie barwników olejowych pochodzenia naturalnego:

Barwniki spożywcze pochodzenia naturalnego wytwarzane na bazie oleju mają postać emulsji. Barwniki o konsystencji emulsji mogą ulegać rozwarstwieniu, jest to zjawisko naturalne i nie świadczy o złej jakości produktu. Przed każdym użyciem barwniki należy wstrząsnąć w celu ujednolicenia konsystencji. Olejowe barwniki spożywcze pochodzenia naturalnego przeznaczone są do barwienia:

- białej czekolady i tłuszczu kakaowego,

- kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu, w tym kremu maślanego,

- mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu, w tym ganache,

- tynku do obkładania tortów sporządzanego na bazie czekolady lub masła,

- nadzień cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Jak przechowywać naturalne barwniki olejowe?

Warunki przechowywania: barwniki na bazie oleju roślinnego należy przechowywać w temperaturze od 18°C do 25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie; termin przydatności barwników spożywczych to 12 miesięcy od daty produkcji (w zamkniętym fabrycznie opakowaniu).

Olejowy barwnik do czekolady pochodzenia naturalnego, szczegóły produktu:

Rodzaj olejowy barwnik spożywczy pochodzenia naturalnego
Nazwa pomarańczowy barwnik OS-LC-NATURA 18 ml
Kolor pomarańczowy
Numer katalogowy OS-LC-NAT-05
Opakowanie buteleczka z nakrętką ułatwiającą dozowanie
Pojemność 18 ml
Rozpuszczalność w tłuszczu
Seria produktowa barwniki OS-LC-NATURA
Producent Food Colours
Dystrybutor Sempre Group
Forma emulsja
Konsystencja płynna
Dozowanie quantum satis, według uznania
Przeznaczenie do barwienia żywności
Zastosowanie do białej czekolady, do mas i kremów o wysokiej zawartości tłuszczu

Szczegóły produktu