
17,00 zł / 100 g
10g Barwnik FIOLETOWY do czekolady w PROSZKU WS-P-250 Food Colours:
Syntetyczny barwnik do czekolady w proszku.
Opis: seria barwników do czekolady w proszku, to silnie skoncentrowane, żywe kolory o wysokiej wydajności.
Do barwienia prawdziwej czekolady, mas tłustych oraz kremów. Doskonale sprawdzają się w pralinach, detalach z czekolady oraz dekoracjach.
Nie wpływają na proces temperowania czekolady (nie zaburzają procesu). Barwniki w postaci czystych pigmentów.
Barwniki syntetyczne mogą wpływać na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Składniki: carmina (E120), błękit brylantowy (E133), krzemian glinowo-potasowy (E555).
Kolor: fioletowy
Kod produktu: WS-P-250
Forma: proszek
Opakowanie: 10 g
Zastosowanie: czekolada, tłuste masy, polewy, praliny, kremy, surogat czekoladowy, masło kakaowe, śmietana.
(barwniki można stosować również do barwienia gęstych mas takich jak karmelki, marcepan, masa cukrowa, masa solna)
Dozowanie: 2,0 do 3,5 g/kg - stopniowe dodawanie barwnika do barwionej masy, zaczynając od bardzo małych ilości.
Indeks: BARIMA261
Marka: BARBARA LUIJCKX
Zestaw wielkanocnych dekoracji - pisanki w kolorze żółtym i różowym - wykonane z dekorowanej ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich świątecznych wyrobów. Doskonale sprawdzą się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.