Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
ColorDust - to seria barwników spożywczych w postaci proszku, który dobrze rozpuszcza się w tłuszczach. Przeznaczone są do mieszania z różnego rodzaju masami lub do dekorowania poprzez stosowanie na powierzchnie - czekolady, masy cukrowej czy marcepanu. Podczas dekorowania powierzchni produktów spożywczych barwniki należy aplikować za pomocą pędzelka. Barwniki charakteryzują się dużą mocą barwienia oraz bardzo łatwo łączą się z różnego rodzaju masami (czekolada, masa cukrowa, marcepan, masło, wyroby cukiernicze i piekarnicze).
Barwniki można stosować na powierzchnię:
czekolady,
produktów wypiekanych,
produktów na bazie cukru,
produktów na bazie tłuszczu.
Barwniki można stosować do mas na bazie:
białej czekolady,
tłuszczu.
Warunki użycia:
używając barwników do dekoracji powierzchni - należy zmieszać 1 g proszku z 3 g alkoholu;
używając barwników do koloryzacji mas - należy dodać barwnik bezpośrednio do barwionej masy;
używając barwników do aerografu - należy rozcieńczyć 2 g barwnika w 10 g alkoholu;
podczas dodawania barwników do masła lub margaryny - tłuszcz musi mieć konsystencję miękkiej pasty;
podczas dodawania barwników do białej czekolady - musi ona mieć temperaturę topnienia;
barwników można używać bezpośrednio na formę do pralin z poliwęglanu, a następnie wlać czekoladę
(podczas formowania - barwniki są przenoszone z formy na czekoladę);
dozowanie barwników należy rozpoczynać od jak najmniejszej ilości barwnika, powoli zwiększając dozę
do uzyskania pożądanego koloru (i jego intensywności);
w warunkach domowych polecane jest dozowanie za pomocą końcówki ostrego noża lub wykałaczki.
Składniki: barwnik: błękit brylantowy FCF (E133); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i siarczynów; produkt nie zawiera związków azowych; nie zawiera bieli tytanowej; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci i światła słonecznego; maksymalna temperatura przechowywania - 50°C.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Z ColorCioc możesz tworzyć efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Seria klasycznych kolorów barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Przeznaczone do barwienia tłustych mas i kremów cukierniczych oraz czekolady.
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego - idealny do dekorowania pralin oraz tworzenia dekoracji czekoladowych. Sprawdzi się również do dekoracji wyrobów pokrytych polewą czekoladową.
Z ColorCioc możesz tworzyć efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Seria klasycznych kolorów barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Przeznaczone do barwienia tłustych mas i kremów cukierniczych oraz czekolady.
Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.