Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
wysokiej jakości ciemna czekolada o wszechstronnym zastosowaniu
  • wysokiej jakości ciemna czekolada o wszechstronnym zastosowaniu
  • wysokiej jakości ciemna czekolada o wszechstronnym zastosowaniu

1kg CZEKOLADA CIEMNA 60.1% RECIPE N°60-40-38NV-554 CALLEBAUT

CALLEBAUT01(2)

Finest Belgian Dark Chocolate to uniwersalna ciemna czekolada o wyjątkowym smaku z lekką nutą goryczy i owoców. Wszechstronna i uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się do różnego rodzaju słodkich kreacji.

56,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

RECIPE N°60-40-38 - to klasyczna ciemna czekolada o intensywnym smaku i wszechstronnym zastosowaniu. Wytworzona z całych prażonych ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru. Wysokiej jakości czekolada o idealnie zbalansowanym smaku i słodyczy o zawartości kakao 60.1%.

Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, wszystkie jej wyjątkowe cechy sensoryczne pochodzą prosto z prażonego ziarna kakaowego. Smak czekolady został określony jako intensywnie kakaowy z lekką goryczką i wyczuwalną nutą owocową.

Daj się zaskoczyć intensywnym smakiem czekolady, która pobudza kreatywność do tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji. Czekolada charakteryzuje się idealną płynnością (3/5), która czyni ją uniwersalną w zastosowaniu. Użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją. Czekolada sprzedawana jest w postaci niewielki kaletek o średnicy około jednego centymetra, która łatwo się upłynniają. Posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego).

Czekolada sprzedawana w kilogramowych opakowaniach jest konfekcjonowana (rozważana na mniejsze opakowania) z opakowania zbiorczego w odpowiednich warunkach sanitarnych, pakowana w sterylne worki z wielorazowym zamknięciem i etykietą z informacjami o produkcie oraz zgrzewana dla zapewnienia szczelności i sterylności opakowania.

Idealnie sprawdzi się do:

  • tworzenia wyjątkowych pralin, batonów i tabliczek czekoladowych

  • tworzenia figurek czekoladowych

  • kremów, musów i nadzień

  • wypieków i deserów

  • oblewania i dekorowania

  • czekolady na gorąco

  • oraz wielu innych zastosowań (uniwersalna w zastosowaniu) - płynność czekolady a jej zastosowanie

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E32@), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, migdałów i orzechów; zawartość kakao minimum 60.1%;

Skład:

  • kakao: 60.1%

  • mleko: 0.0%

  • tłuszcz: 39.4% 

Profil smakowy:

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, optymalna wilgotność względna 70%.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 538 kcal
Tłuszcz 39.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 36.0 g
w tym cukry 28.0 g
Białko 7.2 g
Sól 0.01 g

Szczegóły produktu
CALLEBAUT01(2)
19 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°60-40-38
MASA NETTO
1 KG
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
10 KG
OPAKOWANIE
WOREK Z WIELORAZOWYM ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
CALLETS™
SMAK
INTENSYWNIE KAKAOWY | LEKKA GORYCZKA | NUTY OWOCOWE
BARWA
CIEMNA | BRĄZOWA
ZASTOSOWANIE
UNIWERSALNE
KOD PRODUKTU
60-40-38NV-554
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA | DESEROWA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3|5
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
70%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĘCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: