
26,00 zł / 1 szt.
1,4 kg SUCRE INVERTIT LIQUIDO cukier inwertowany w płynie 00100214 Sosa:
Cukier inwertowany w płynie.
Opis: cukier (syrop) inwertowany, to produkt hydrolizy sacharozy. Jest to mieszanina cukrów prostych
glukozy i fruktozy. W produkcie stosowany jest jako substancja słodząca oraz utrzymująca wilgoć.
Zastąpienie sacharozy w 10-15% cukrem inwertowanym znacznie poprawia wilgotność produktów
oraz powoduje, że mają delikatniejszą konsystencję.
Stosowany jest również jako substancja zapobiegająca zamarzaniu.
Produkt o płynnej konsystencji.
Opakowanie: 1,4 kg
Kod produktu: 00100214
Składniki: cukier inwertowany.
Właściwości cukru inwertowanego:
- bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie,
- powolna krystalizacja,
- niska higroskopijność,
- produkty mają gładszą konsystencję, lepszą teksturę, dłużej zachowują świeżość, wolniej wysychają.
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: CALLEBAUT122
Marka: CALLEBAUT
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: THERMOHAUSER367
Marka: THERMOHAUSER
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.