• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

single origin collection chocolate madagascar
  • single origin collection chocolate madagascar
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGACAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT

CALLEBAUT16

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

309,50 zł
Brutto

123,80 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN MADAGASCAR - to czekolada wykonana z najwyższej jakości kakao pochodzącego z Madagaskaru (wielkiej czerwonej wyspy) - prawdziwej skarbnicy najniezwyklejszych aromatów i składników. Uprawiane na Madagaskarze kakaowce mają ziarna o bardzo intensywnym, pełnym, słodkim smaku oraz umiarkowanej goryczy. Całości dopełniają umiarkowane kwaskowe i owocowe nuty (malin, owoców cytrusowych, dojrzałych żółtych owoców - moreli i ananasa). Z czekoladą przygotujesz doskonałe batony i tabliczki czekolady, a także różnego rodzaju wyroby formowane. Profil smakowy czekolady zachęca do tworzenia połączeń z różnorodnymi składnikami (miód, ciastka korzenne, kawa, herbata, oliwa z oliwek). Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Madagaskaru, głównie odmiana Forastero, z Criollo i Trinitario - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. MADAGASCAR to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 67.4% i statusie kuwertury.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Madagaskaru, głównie odmiana Forastero, z Criollo i Trinitario), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (67.4% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
67.4% - 39.5%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2296/549 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 33.0 g
w tym cukry 30.0 g
Białko  7.9 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°811:

 

KREM BAWARSKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

MUS CZEKOLADOWY

SOS CZEKOLADOWY

GANACHE Z HERBATĄ JAŚMINOWĄ

SINGLE ORIGINE CALLEBAUT (6).png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT16
36 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q67MAD-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN MADAGASCAR
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY SMAK KAKAO | NUTY MALIN, MORELI I ANANASA
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
MADAGASCAR | ODMIANA FORASTERO, TRINITARIO, CRIOLLO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
67.4 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.5 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BARRYCALLEBAUT50

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 250,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT18

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.4% ECUADOR SINGLE ORIGIN CHD-R731EQU-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 251,00 zł

100,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT27

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 282,50 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT17

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT72

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 313,00 zł

125,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CACAOBARRY10

Marka: CACAO BARRY

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 286,25 zł

114,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT02

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 243,50 zł

97,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 124,20 zł

207,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: ALFATEC39

Marka: ALFATEC PRO

1 szt. ∅ 300 x h 3 mm PODKŁAD OKRĄGŁY ZŁOTY ALFATEC sztywny podkład do tortów z powłoką foliową

Solidnie wykonany, wytłaczany podkład z dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.

Cena 8,50 zł

8,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CACAOBARRY01(1)

Marka: CACAO BARRY

op. 1 kg Ciemna czekolada 55% Excellence Cacao Barry - CHD-R55EXEL-E4-U72 - produkt konfekcjonowany

Czekolada Excellence 55% od Cacao Barry. Wyjątkowy smak i aksamitna konsystencja. Czekolada w kilogramowym opakowaniu idealnym do użytku domowego.

Cena 112,00 zł

112,00 zł / 1 kg

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: CALLEBAUT124

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg NXT™DFD-55 DAIRY FREE DARK CHOCOLATE 55.7% CHD-Q55-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska ciemna czekolada

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

Cena 262,50 zł

105,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT02

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 243,50 zł

97,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA45

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CIEMNA CZEKOLADA 56% CHN56XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 264,00 zł

88,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CACAOBARRY36(1)

Marka: CACAO BARRY

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

Cena 151,00 zł

151,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT74(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 835,00 zł

83,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CACAOBARRY39

Marka: CACAO BARRY

1.0 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA

Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada >>> "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".

Cena 116,00 zł

116,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA628(1)

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg Czekolada deserowa 50% kakao - małe kwadratowe kawałki czekolady deserowej - Chunks dark mini 772599 Barima Artisanal

Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada cukiernicza w postaci drobnych kwadracików. Idealna jako dodatek do lodów, deserów, musów i kremów. Kwadratowa posypka czekoladowa do tortu, posypka czekoladowa do kawy i gorącej czekolady, posypka czekoladowa do dekoracji lodów.

Cena 41,00 zł

41,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARIMA01

Marka: BARBARA LUIJCKX

10 kg CZEKOLADA DESEROWA 50% CHN50XXD10 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 760,00 zł

76,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA02

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CZEKOLADA DESEROWA 72% CHN72XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 204,00 zł

68,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 330,00 zł

66,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT72

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 313,00 zł

125,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE