
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.
5 kg BLOK Czekolada CIEMNA z MALTITOLEM MALCHOC-D-123 Barry Callebaut:
Czekolada ciemna - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.
BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.
- czekolada słodzona maltitolem,
- ta sama łatwość w obróbce i możliwość użycia w różnych aplikacjach,
- takie same właściwości techniczne i zastosowanie jak tradycyjnej czekolady,
- możliwość umieszczenia na produkcie informacji "bez dodatku cukru",
- tworzona z wysokiej jakości ziaren kakaowych, 100% masła kakaowego i naturalnej wanilii bourbon;
Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający (z uwagi na zawartość maltitolu - alkohol wielowodorotlenowy).
Skład: kakao - minimum 54,0%; masło kakaowe - 36,0%;
Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,
produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.
Płynność: 3/5
Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Masa netto: 5 kg
Forma/opakowanie: blok
Do użytku profesjonalnego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 477 kcal
- węglowodany: 45,6 g
- w tym cukry: 0,1 g
- tłuszcz: 36,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,6 g
- białko: 5,1 g
- sól: 0,01 g
Opis: ciemna czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku – cukier zastąpiono maltitolem.
Wykorzystaj tę ciemną czekoladę bez dodatku cukru, aby rozpieścić klientów poszukujących przyjemności bez cukru.
Cudownie harmonijny smak czekolady z pełnym smakiem kakao. Nie zawiera dodatku cukru, a jej
przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon.
Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 811.
To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk.
MALCHOC-M pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate:
od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie
i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.
Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”,
jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki,
których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem.
Referencje: MALCHOC-D-123Blok | 5kg opakowanie | 5 bloków/paczka
Przydatność: 18 miesięcy
Certyfikaty: KD-Halal
Aplikacje:
Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.
Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
- średnie oblewanie,
- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),
- formowanie pralin,
- mieszanie,
- szprycowanie dekoracji,
- natryskiwanie (aerograf),
- nadawanie smaku,
- oblewanie/lukier
Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
Ganache z BIAŁEJ CZEKOLADY do pralin
Indeks: CALLEBAUT15
Marka: CALLEBAUT
Gotowy do użycia ganache z białej czekolady.
Indeks: FOODCOLOURS120
Marka: FOOD COLOURS
Barwnik do dekoracji niejadalny!
Indeks: FOODCOLOURS78
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY03(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT17
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT01
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY36(1)
Marka: CACAO BARRY
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
Indeks: P%CACAOBARRY03(1)
Marka: CACAO BARRY
PRODUKT Z TERMINEM 17/01/2024 DO SPOOŻYCIA
Indeks: LUBECA15
Marka: LUBECA
Indeks: CACAOBARRY05
Marka: CACAO BARRY
Ekologiczna kuwertura deserowa
Indeks: BARIMA01
Marka: BARBARA LUIJCKX
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT02
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: PERNIGOTTI173
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: CCACAOBARRY01
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT124
Marka: CALLEBAUT
NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.