
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.
5 kg BLOK Czekolada CIEMNA z MALTITOLEM MALCHOC-D-123 Barry Callebaut:
Czekolada ciemna - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.
BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.
- czekolada słodzona maltitolem,
- ta sama łatwość w obróbce i możliwość użycia w różnych aplikacjach,
- takie same właściwości techniczne i zastosowanie jak tradycyjnej czekolady,
- możliwość umieszczenia na produkcie informacji "bez dodatku cukru",
- tworzona z wysokiej jakości ziaren kakaowych, 100% masła kakaowego i naturalnej wanilii bourbon;
Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający (z uwagi na zawartość maltitolu - alkohol wielowodorotlenowy).
Skład: kakao - minimum 54,0%; masło kakaowe - 36,0%;
Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,
produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.
Płynność: 3/5
Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.
Masa netto: 5 kg
Forma/opakowanie: blok
Do użytku profesjonalnego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 477 kcal
- węglowodany: 45,6 g
- w tym cukry: 0,1 g
- tłuszcz: 36,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,6 g
- białko: 5,1 g
- sól: 0,01 g
Opis: ciemna czekolada o mocnym, harmonijnym i wyraźnym smaku – cukier zastąpiono maltitolem.
Wykorzystaj tę ciemną czekoladę bez dodatku cukru, aby rozpieścić klientów poszukujących przyjemności bez cukru.
Cudownie harmonijny smak czekolady z pełnym smakiem kakao. Nie zawiera dodatku cukru, a jej
przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon.
Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 811.
To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk.
MALCHOC-M pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate:
od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie
i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.
Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”,
jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki,
których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem.
Referencje: MALCHOC-D-123Blok | 5kg opakowanie | 5 bloków/paczka
Przydatność: 18 miesięcy
Certyfikaty: KD-Halal
Aplikacje:
Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.
Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
- średnie oblewanie,
- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),
- formowanie pralin,
- mieszanie,
- szprycowanie dekoracji,
- natryskiwanie (aerograf),
- nadawanie smaku,
- oblewanie/lukier
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CHOCOWORLD35
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
Ganache z BIAŁEJ CZEKOLADY do pralin
Indeks: CCACAOBARRY01
Marka: CACAO BARRY
Indeks: LUBECA54
Marka: LUBECA
Indeks: VALRHONA18
Marka: VALRHONA
Indeks: CALLEBAUT01
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT124
Marka: CALLEBAUT
NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.
Indeks: CALLEBAUT01(2)
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA08
Marka: VALRHONA
Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy.
Indeks: CALLEBAUT72
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CACAOBARRY36
Marka: CACAO BARRY
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
Indeks: CALLEBAUT18
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: PERNIGOTTI173
Marka: PERNIGOTTI
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.