• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru
  • doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru
  • doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 53.9% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-D-U68 CALLEBAUT ciemna czekolada bez dodatku cukru

CALLEBAUT126

Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru.

ulotka do pobrania

1kg Czekolada mleczna i ciemna z MALTITOLEM MALCHOC Barry Callebaut.png

111,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MALCHOC-D - CIEMNA CZEKOLADA BEZ DODATKU CUKRU - wyprodukowana przy użyciu maltitolu - substancji intensywnie słodzącej - zamiast cukru. Czekolada charakteryzuje się prawdziwym, słodkim smakiem (bez obcych posmaków). Jej stosowanie pozwala na umieszczanie na wyrobach informacji "bez dodatku cukru". Czekolada charakteryzuje się harmonijnym i intensywnym smakiem, jej przyjemna słodycz wynika z zastosowania zamiennika cukru - maltitolu, całości dopełnia naturalny aromat wanilii. Smak oraz konsystencja czekolady jest bardzo zbliżona do klasycznych czekoladUniwersalna płynność oraz właściwości techniczne czekolady sprawiają, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach - wyroby cukiernicze, kremy, musy, desery, napoje i wiele innych. Ponadto gotowy produkt (praliny, tabliczki, batony) przygotowany na bazie czekolady MALCHOC może być określany jako produkt "bez dodatku cukru" (jeżeli w całej recepturze nie stosuje się cukru). Receptura N°MALCHOC-D - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 53.9% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.0%). Idealna do różnego rodzaju wyrobów cukierniczych, piekarskich, konfekcji czekoladowej oraz deserów.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol (E965), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; kuwertura czekoladowa ze słodzikiem (53.9% minimalna zawartość kakao); może zawierać śladowe ilości mleka; nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający (zawiera maltitol); produkt wegański, produkt bezglutenowy.

* MALTITOL - to substancja słodząca należąca do grupy alkoholi wielowodorotlenowych (polioli) - wykorzystywany jako dodatek do żywności (E965); wykazuje słodkość porównywalną do sacharozy (cukru stołowego); wykazuje niższą kaloryczność od cukru; nadmierne spożycie maltitolu może wywoływać efekt przeczyszczający.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
53.9% - 36.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

nadawanie smaku, oblewanie

kremy, krem bawarski, cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy, biszkopty, ciasta, chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, placków itp.)

ZASTOSOWANIE

ciasta, klasyczne wyroby piekarnicze, wyroby konfekcji czekoladowej, napoje mrożone, desery, słodycze arabskie, batony i tabliczki czekoladowe, pudding, brownie, serniki, ciasta czekoladowe, napoje czekoladowe, do fontanny czekoladowej, przekąski, napoje kawowe, babeczki, praliny, fondue, lody i sorbety, mrożone ciasta i desery, draże, kremy do smarowania, torty, pączki, wyroby maczane i oblewane, makaroniki, koktajle mleczne, praliny formowane, figurki czekoladowe

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1998/478 kJ/kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 0.1 g
Białko  5.1 g
Sól 0.01 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY MALCHOC-D
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27°C T3 31-32°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°MALCHOC-D:

 

MIRA - DOSKONAŁE CIASTO WARSTWOWE

CZEKOLADA MALCHOC .png

DODATKOWE INFORMACJE

Szczegóły produktu
CALLEBAUT126
12 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
MALCHOC-D-U68
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE MALCHOC-D
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
TORBA CHOCLOCK - DLA OPTYMALNEJ ŚWIEŻOŚCI
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONA MALTITOLEM
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
HARMONIJNY | INTENSYWNY | PRZYJEMNIE SŁODKI
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
AFRYKA ZACHODNIA | GŁÓWNIE ODMIANA FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
53.9 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
36.0 %
ZAWARTOŚĆ CUKRU
BEZ DODATKU CUKRU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MALCHOC - BEZ DODATKU CUKRU | SŁODZONA MALTITOLEM
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: