• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru
  • doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru
  • doskonała belgijska czekolada o harmonijnym smaku i przyjemnej słodyczy - bez dodatku cukru

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 53.9% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-D-U68 CALLEBAUT ciemna czekolada bez dodatku cukru

CALLEBAUT126

Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru.

ulotka do pobrania

1kg Czekolada mleczna i ciemna z MALTITOLEM MALCHOC Barry Callebaut.png

122,00 zł
Brutto

122,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MALCHOC-D - CIEMNA CZEKOLADA BEZ DODATKU CUKRU - wyprodukowana przy użyciu maltitolu - substancji intensywnie słodzącej - zamiast cukru. Czekolada charakteryzuje się prawdziwym, słodkim smakiem (bez obcych posmaków). Jej stosowanie pozwala na umieszczanie na wyrobach informacji "bez dodatku cukru". Czekolada charakteryzuje się harmonijnym i intensywnym smakiem, jej przyjemna słodycz wynika z zastosowania zamiennika cukru - maltitolu, całości dopełnia naturalny aromat wanilii. Smak oraz konsystencja czekolady jest bardzo zbliżona do klasycznych czekoladUniwersalna płynność oraz właściwości techniczne czekolady sprawiają, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach - wyroby cukiernicze, kremy, musy, desery, napoje i wiele innych. Ponadto gotowy produkt (praliny, tabliczki, batony) przygotowany na bazie czekolady MALCHOC może być określany jako produkt "bez dodatku cukru" (jeżeli w całej recepturze nie stosuje się cukru). Receptura N°MALCHOC-D - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 53.9% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.0%). Idealna do różnego rodzaju wyrobów cukierniczych, piekarskich, konfekcji czekoladowej oraz deserów.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol (E965), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; kuwertura czekoladowa ze słodzikiem (53.9% minimalna zawartość kakao); może zawierać śladowe ilości mleka; nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający (zawiera maltitol); produkt wegański, produkt bezglutenowy.

* MALTITOL - to substancja słodząca należąca do grupy alkoholi wielowodorotlenowych (polioli) - wykorzystywany jako dodatek do żywności (E965); wykazuje słodkość porównywalną do sacharozy (cukru stołowego); wykazuje niższą kaloryczność od cukru; nadmierne spożycie maltitolu może wywoływać efekt przeczyszczający.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
53.9% - 36.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

nadawanie smaku, oblewanie

kremy, krem bawarski, cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy, biszkopty, ciasta, chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, placków itp.)

ZASTOSOWANIE

ciasta, klasyczne wyroby piekarnicze, wyroby konfekcji czekoladowej, napoje mrożone, desery, słodycze arabskie, batony i tabliczki czekoladowe, pudding, brownie, serniki, ciasta czekoladowe, napoje czekoladowe, do fontanny czekoladowej, przekąski, napoje kawowe, babeczki, praliny, fondue, lody i sorbety, mrożone ciasta i desery, draże, kremy do smarowania, torty, pączki, wyroby maczane i oblewane, makaroniki, koktajle mleczne, praliny formowane, figurki czekoladowe

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1998/478 kJ/kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 0.1 g
Białko  5.1 g
Sól 0.01 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY MALCHOC-D
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27°C T3 31-32°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°MALCHOC-D:

 

MIRA - DOSKONAŁE CIASTO WARSTWOWE

CZEKOLADA MALCHOC .png

DODATKOWE INFORMACJE

Szczegóły produktu
CALLEBAUT126
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
MALCHOC-D-U68
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE MALCHOC-D
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
TORBA CHOCLOCK - DLA OPTYMALNEJ ŚWIEŻOŚCI
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONA MALTITOLEM
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
HARMONIJNY | INTENSYWNY | PRZYJEMNIE SŁODKI
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
AFRYKA ZACHODNIA | GŁÓWNIE ODMIANA FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
53.9 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
36.0 %
ZAWARTOŚĆ CUKRU
BEZ DODATKU CUKRU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MALCHOC - BEZ DODATKU CUKRU | SŁODZONA MALTITOLEM
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT127

Marka: CALLEBAUT

1 kg MLECZNA CZEKOLADA 34.1% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-M-U68 CALLEBAUT mleczna czekolada bez dodatku cukru

Mleczna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania

Cena 128,00 zł

128,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT119

Marka: CALLEBAUT

400g CZEKOLADA RUBY 33,6% RECIPE N°RB1 CHR-R36RB12-E0-D94 CALLEBAUT

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.

Cena 53,00 zł

132,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAPILART184

Marka: PapilArt

1 szt. FORMA WESOŁYCH ŚWIĄT CZERWONA 180 x 80 x h 55 mm papierowa forma do pieczenia

Czerwona forma ze świątecznymi życzeniami i dekoracjami w kolorze złotym doskonale sprawdzi się podczas przygotowywania świątecznych wypieków, którymi możesz obdarować bliskich :)

Cena 2,50 zł

2,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT115

Marka: CALLEBAUT

1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E3-U68 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 98,00 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 330,00 zł

66,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA08

Marka: VALRHONA

3 kg ABINAO 85% CACAO 5614 VALRHONA ciemna czekolada z wyczuwalną goryczką i nutą surowego kakao

Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy. 

Cena 416,00 zł

138,67 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT95

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.4% ECUADOR SINGLE ORIGIN CHD-R731EQU-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 100,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: P%CALLEBAUT103

Marka: CALLEBAUT

op. 5 kg Czekolada 83,8% z błonnikiem i słodzikiem Stewia CSD-P2811STE10-105 Callebaut

29/11/2024 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA PRODUKTÓW NA PROMOCJI

Cena 490,00 zł Cena podstawowa 700,00 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI181

Marka: Master Martini

op. 10 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach

Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce!

Cena 620,00 zł

62,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CACAOBARRY01(1)

Marka: CACAO BARRY

op. 1 kg Ciemna czekolada 55% Excellence Cacao Barry - CHD-R55EXEL-E4-U72 - produkt konfekcjonowany

Czekolada Excellence 55% od Cacao Barry. Wyjątkowy smak i aksamitna konsystencja. Czekolada w kilogramowym opakowaniu idealnym do użytku domowego.

Cena 112,00 zł

112,00 zł / 1 kg

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: CALLEBAUT102

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811NV-01B

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 775,00 zł

77,50 zł / 1 kg

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: CALLEBAUT17

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE