• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna
  • belgijska ciemna czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego - wysoko płynna

2.5 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

CALLEBAUT84

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.

211,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Fountain chocolate (dark) - to wysoko płynna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z zachodniej Afryki (przeważnie odmiana Forastero) - dla uzyskania bogatego smaku. Czekolada charakteryzuje się intensywnym smakiem z wyraźnymi nutami kakao i zrównoważonej słodyczy. Podwyższona zawartość masła kakaowego zapewnia wysoką płynność czekolady (5/5), dzięki czemu zachowuje ona dużą płynność w fontannach oraz fondue. Przed wlaniem do fontanny czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C (najlepiej w kąpieli wodnej). Receptura DARK FOUNTTAIN CHOCOLATE - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 57.6% i podwyższonej zawartości masła kakaowego - 41.1%. Została stworzona z myślą o stosowaniu w fontannach czekoladowych (do maczania owoców, ciastek, pianek oraz innych smakołyków).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); (57.6% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
57.6% - 41.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
DO FONTANN CZEKOLADOWYCH ORAZ FONDUE
przed użyciem czekoladę należy upłynnić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub urządzenia do fondue

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2434/560 kJ/kcal
Tłuszcz 40.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.5 g
Węglowodany 43.6 g
w tym cukry 40.5 g
Białko  4.7 g
Sól 0.19 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
CALLEBAUT84
18 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-N811FOUNE4-U71
NAZWA HANDLOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE DARK
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
WYSOKO PŁYNNA CZEKOLADA DO FONTANN
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | ZRÓWNOWAŻONA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
DO FONTANNY I FONDUE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
5/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
AFRYKA ZACHODNIA | ODMIANA FORASTERO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
57.6 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
41.1 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
FOUNTAIN CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: STYROPAK01

Marka: STYROPAK

Styropianowe pudełko transportowe - 40 x 40 x 21.5 cm - pojemnik termoizolacyjny do wysyłki czekolady i dekoracji czekoladowych

Ważne! Wysyłki w pojemnikach z suchym lodem realizujemy od 48 godzin od momentu złożenia zamówienia! Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania. Styropianowy pojemnik transportowy. Pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury, minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!

Cena 36,49 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 92,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE