• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry
  • 1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry

1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry

CACAOBARRY30
118,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry:

Opis: czekolada ciemna/deserowa o statusie kuwertury i bardzo wysokiej płynności;

wytwarzana jest z ziarna kakaowego pochodzącego z Wenezueli;

uprawiane w Wenezueli ziarno kakaowe ma bardzo intensywny, zrównoważony smak;

smak czekolady uzupełniają intensywne nuty drzewne.

Zawartość kakao minimum 72%

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna z Wenezueli, głownie Trinitario oraz Crillo

Składniki: miazga kakaowa (Wenezuela), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

(może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 72%

- mleko: 0%

- tłuszcz: 42%

Płynność: 5/5

Opakowanie: 1 kg (konfekcjonowanie z opakowania zbiorczego 2,5 kg)

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny, fontanny czekoladowe, fondue, gorąca czekolada

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

Kod produktu: CHD-P72VEN-E1-U670

Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, różowy grejpfrut, bergamotka, śliwka, karmel, orzechy pekan, orzechy laskowe, chleb zbożowy

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 566/2368 kcal/kJ

tłuszcz: 43,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,0 g

węglowodany: 29,0 g

 - w tym cukry: 25,0 g

białko: 8,2 g

sól: 0,02 g

POBIERZ NASZE E-booki:

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Szczegóły produktu
CACAOBARRY30
11 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: