1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry
  • 1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry

op. 1 kg Czekolada ciemna 72% VENEZUELA CHD-P72VEN-E1-U70 Origine Cacao Barry

CACAOBARRY30
178,00 zł
Brutto

178,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Opis: czekolada ciemna/deserowa o statusie kuwertury i bardzo wysokiej płynności;

wytwarzana jest z ziarna kakaowego pochodzącego z Wenezueli;

uprawiane w Wenezueli ziarno kakaowe ma bardzo intensywny, zrównoważony smak;

smak czekolady uzupełniają intensywne nuty drzewne.

Zawartość kakao minimum 72%

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna z Wenezueli, głownie Trinitario oraz Crillo

Składniki: miazga kakaowa (Wenezuela), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

(może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 72%

- mleko: 0%

- tłuszcz: 42%

Płynność: 5/5

Opakowanie: 1 kg (konfekcjonowanie z opakowania zbiorczego 2,5 kg)

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny, fontanny czekoladowe, fondue, gorąca czekolada

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

Kod produktu: CHD-P72VEN-E1-U670

Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, różowy grejpfrut, bergamotka, śliwka, karmel, orzechy pekan, orzechy laskowe, chleb zbożowy

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 566/2368 kcal/kJ

tłuszcz: 43,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26,0 g

węglowodany: 29,0 g

 - w tym cukry: 25,0 g

białko: 8,2 g

sól: 0,02 g

POBIERZ NASZE E-booki:

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Szczegóły produktu
CACAOBARRY30
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART310

Marka: SILIKOMART

SF127 CYLINDERS 36.127.00.0060 SILIKOMART uniwersalna forma silikonowa - cylindry - śr. 70 x h 35 mm / poj. 133 ml x 6 porcji

favorite_border favorite

Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. 

Cena 63,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER385

Marka: THERMOHAUSER

∅ 11 mm TYLKA DUŻA OKRĄGŁA 62291 THERMOHAUSER dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 11,90 zł

11,90 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE