2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin ECUADOR 70,4% CHD-R731EQU-E4-U70 Callebaut

CALLEBAUT18

Producent: Callebaut

Nowy produkt

41 Sztuk/-i

160,00 zł brutto.

160,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 16 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,60 zł.


Udostępnij: 

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin ECUADOR 70,4% CHD-R731EQU-E4-U70 Callebaut:

Opis: czekolada ciemna/deserowa o statusie kuwertury; Wytwarzana jest z ziarna kakaowego pochodzącego z Ekwadoru.

Uprawiane w Ekwadorze ziarno kakaowe ma bardzo intensywny, mocno kakaowy smak z wyraźnym posmakiem prażonego ziarna kakaowego.

Smak czekolady uzupełniają nuty owocowe oraz kwaśne.

Zawartość kakao minimum 70,4%

 

Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional

Składniki: miazga kakaowa (Ekwador), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy

(może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 70,4%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 41,4%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 2,5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: CHD-R731EQU-E4-U70

 

Wskazówki dotyczące parowania: papryka, piernik, czarna jagoda, marakuja, pomarańcza, mandarynka, rum, whisky, piwo jasne, kawa

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 557/2328 kcal/kJ

tłuszcz: 41,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,0 g

węglowodany: 31,0 g

 - w tym cukry: 27,0 g

białko: 8,2 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin ECUADOR 70,4% CHD-R731EQU-E4-U70 Callebaut

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin ECUADOR 70,4% CHD-R731EQU-E4-U70 Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry