5kg Czekolada 55% CIEMNA Excellence CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry

CCACAOBARRY01

Producent: Cacao Barry

Nowy produkt

1 Sztuka

Uwaga: Ostatnie sztuki!

280,00 zł brutto.

11,20 zł za op.

Udostępnij: 

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 28 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 28 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 2,80 zł.


5kg Czekolada CIEMNA Excellence 55% CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry:

Opis: czekolada ciemna o statusie kuwertury o intensywnym, kakaowym i zrównoważonym smaku oraz lekkiej słodyczy.

Produkowana z użyciem nowej metody fermentacji "Q". Dzięki kontrolowanej fermentacji czekolada ma naturalnie kakaowy smak.

Czekolada produkowana jest w postaci drobnych kaletek/pastylek, co znacznie ułatwia pracę z czekoladą.

W czekoladzie wyczuwalne są nuty kakao, pieczone, gorzkie, kwaśne, owocowe, drzewiaste.

Zawartość kakao minimum 55,2%.

Pochodzenie ziarna kakaowego: Afryka Zachodnia, głównie odmiana Forastero.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład: kakao: 55%, tłuszcz: 36%

Płynność: 2/5

Opakowanie: 5 kg

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

Kod produktu: CHD-R55EXEL-E4-U72

Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, goździki, limonka, orzechy laskowe, fiołek

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 555/2320 kcal/kJ

tłuszcz: 37,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g

węglowodany: 45,0 g

 - w tym cukry: 42,0 g

białko: 5,1 g

sól: 0,01 g

POBIERZ NASZE E-booki:

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

5kg Czekolada 55% CIEMNA Excellence CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry

5kg Czekolada 55% CIEMNA Excellence CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry