36,00 zł / 1 kg
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
5kg Czekolada CIEMNA Excellence 55% CHD-R55EXEL-E4-U72 Cacao Barry:
Opis: czekolada ciemna o statusie kuwertury o intensywnym, kakaowym i zrównoważonym smaku oraz lekkiej słodyczy.
Produkowana z użyciem nowej metody fermentacji "Q". Dzięki kontrolowanej fermentacji czekolada ma naturalnie kakaowy smak.
Czekolada produkowana jest w postaci drobnych kaletek/pastylek, co znacznie ułatwia pracę z czekoladą.
W czekoladzie wyczuwalne są nuty kakao, pieczone, gorzkie, kwaśne, owocowe, drzewiaste.
Zawartość kakao minimum 55,2%.
Pochodzenie ziarna kakaowego: Afryka Zachodnia, głównie odmiana Forastero.
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład: kakao: 55%, tłuszcz: 36%
Płynność: 2/5
Opakowanie: 5 kg
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: CHD-R55EXEL-E4-U72
Wskazówki dotyczące parowania: pieprz, goździki, limonka, orzechy laskowe, fiołek
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 555/2320 kcal/kJ
tłuszcz: 37,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g
węglowodany: 45,0 g
- w tym cukry: 42,0 g
białko: 5,1 g
sól: 0,01 g
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Indeks: CALLEBAUT65
Marka: CALLEBAUT
op. 3 kg COCOA BUTTER IN CALLETS NCB-HDO3-654 CALLEBAUT dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
156,17 zł / 1 kg
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
270 g ORGANICZNA PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
296,30 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
103,50 zł / 1 kg
Indeks: CALLEBAUT125
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg NXT™DFM-42 DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE 42.3% CHM-Q42-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska mleczna czekolada
NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.
90,00 zł / 1 kg
Indeks: BARIMA45
Marka: BARBARA LUIJCKX
3 kg CIEMNA CZEKOLADA 56% CHN56XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
88,00 zł / 1 kg
Indeks: VALRHONA18
Marka: VALRHONA
3kg Czekolada 80% CIEMNA w kaletkach P125 COEUR DE GUANAJA V6360 Valrhona
144,33 zł / 1 kg
Indeks: BARIMA147
Marka: BARBARA LUIJCKX
10 kg CZEKOLADA DESEROWA 50% ECONOMIC 332576 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
75,00 zł / 1 kg
Indeks: MASTERMARTINI181
Marka: Master Martini
op. 10 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach
Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce!
62,00 zł / 1 kg
131,67 zł / 1 kg
135,96 zł / 1 kg
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
80,80 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY03
Marka: CACAO BARRY
2,5kg Czekolada 66% Origine MEXIQUE CIEMNA CHD-N66MEX-E4-U70 Cacao Barry
125,60 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY05
Marka: CACAO BARRY
1kg Czekolada 65% Origine ALTO EL SOL CIEMNA CHD-P65ALTN-E1-U68 Cacao Barry
Ekologiczna kuwertura deserowa
138,00 zł / 1 kg
72,90 zł / 1 kg
79,60 zł / 1 kg
Indeks: CALLEBAUT01(2)
Marka: CALLEBAUT
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 60.1% RECIPE N°60-40-38NV-01B CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
83,10 zł / 1 kg
Indeks: BARIMA628(1)
Marka: BARBARA LUIJCKX
op. 1 kg Czekolada deserowa 50% kakao - małe kwadratowe kawałki czekolady deserowej - Chunks dark mini 772599 Barima Artisanal
Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada cukiernicza w postaci drobnych kwadracików. Idealna jako dodatek do lodów, deserów, musów i kremów. Kwadratowa posypka czekoladowa do tortu, posypka czekoladowa do kawy i gorącej czekolady, posypka czekoladowa do dekoracji lodów.
41,00 zł / 1 kg
Indeks: BARIMA01
Marka: BARBARA LUIJCKX
10 kg CZEKOLADA DESEROWA 50% CHN50XXD10 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
76,00 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY30
Marka: CACAO BARRY
op. 1 kg Czekolada ciemna 72% VENEZUELA CHD-P72VEN-E1-U70 Origine Cacao Barry
133,00 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY06
Marka: CACAO BARRY
2,5kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry
129,20 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
101,20 zł / 1 kg
Indeks: MASTERMARTINI181(1)
Marka: Master Martini
op. 1 kg Ciemna czekolada 54% - Ariba Fondente Dischi 32/34 - AQ49DH Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach
Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 54%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie, kosmetyce oraz zaciszu domowej kuchni!
67,00 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY36
Marka: CACAO BARRY
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY
EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.
146,50 zł / 1 kg