Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
SINGLE ORIGIN ARRIBA - to mleczna czekolada wytwarzana z ziaren Nacional pochodzących z górnych okolic brzegu rzeki Guavas. Odmiana Nacional uprawiana w regionie Arriba jest jedną z najbardziej poszukiwanych odmian kakao, która daje wyjątkowo intensywny smak kakao o złożonym aromacie. Czekolada ma intensywny smak prażonego kakao z bogatym aromatem słodkich, karmelowych nut oraz subtelnym owocowym posmakiem. Arriba doskonale smakuje samodzielnie oraz w połączeniu z delikatnie kwaśnymi składnikami (łagodna kawa, zioła, owoce). Z czekoladą przygotujesz wyjątkowe batony i tabliczki czekolady, a także aromatyczne ganache, musy, kremy oraz sosy. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren najwyższej jakości pochodzących z Ekwadoru (Arriba Nacional) - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. ARRIBA to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 39.0% i statusie kuwertury.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (39.0% minimalna zawartość kakao).
KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO
MLEKO
TŁUSZCZ
39.0%
25.5%
39.1%
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Wyselekcjonowana czekolada z ziaren pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Aksamitna i mleczna w smaku. Polecana do konfekcji czekoladowych takich jak praliny, figurki czekoladowe i dekoracje z czekolady.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom.
NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.