• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

skoncentrowana pasta smakowa z czarnej porzeczki do przekładania i dekorowania lodów
  • skoncentrowana pasta smakowa z czarnej porzeczki do przekładania i dekorowania lodów

op. 3.5 kg VARIEGATO CZARNA PORZECZKA 210003 SEMPRE skoncentrowana pasta smakowa z czarnej porzeczki - do przekładania

SEMPRE325

Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do urozmaicania lodów - przekładania i dekorowania.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 188,53 zł Do 19,85 zł
198,45 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:

- pasta do urozmaicania lodów (przekładania i dekorowania),

- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,

- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

VARIEGATO CZARNA PORZECZKA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie świeżych owoców z dodatkiem skoncentrowanego puree owocowego. Pasta czarna porzeczka z kawałkami owoców o intensywnej barwie - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów. Idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Pasta porzeczkowa to doskonały dodatek do lodów mlecznych o smaku sernikamascarpone czy sera ricotta, a także do lodów i sorbetów czekoladowych.

Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i puree owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do przekładania i dekorowania lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, owoce czarnej porzeczki (25%), skoncentrowane puree z czarnej porzeczki, substancja stabilizująca: skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), aromaty, barwniki: koncentraty roślinne (czarnego bzu, spiruliny, jabłka).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA SMAKOWA 30-100g / 1kg mieszanki bazowej
VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKORACJI według uznania - quantum satis

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1106/261 kJ/kcal
Tłuszcz 0.11 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.02 g
Węglowodany 62.0 g
w tym cukry 54.0 g
Białko 0.65 g
Sól 0.027 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO 3.5 KG
NAZWA HANDLOWA VARIEGATO CZARNA PORZECZKA
NUMER KATALOGOWY 210003
OPAKOWANIE ZBIORCZE 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON
BRIX 65-69
pH 2.6-3.0
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
RODZAJ PRODUKTU PASTA VARIEGATO DO LODÓW I CUKIERNICTWA
SMAK CZARNA PORZECZKA
BARWA CHARAKTERYSTYCZNA / CIEMNA / RUBINOWA / FIOLETOWA
KONSYSTENCJA PÓŁPŁYNNA Z OWOCAMI
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH + VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA

Szczegóły produktu
SEMPRE325
137 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 475,65 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI211

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 1 158,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU