![pasta do lodów w postaci pesto z orzechów laskowych pasta do lodów w postaci pesto z orzechów laskowych](https://www.cukieteria.pl/46055-large_default/op-3-kg-stracciata-di-nocciola-tostata-salata-12092694-pernigotti-prazone-pesto-z-orzechow-laskowych-z-sola-morska.jpg)
Indeks: CALLEBAUT40
Marka: CALLEBAUT
3kg CHOCO CREMA NOCCIOLA FNN-O1239-U50 Nadzienie orzech laskowy do lodów Callebaut
Krem/nadzienie do przekładania lodów.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA - to wyjątkowa pasta do lodów w postaci głęboko prażonego pesto z surowych orzechów laskowych z dodatkiem soli morskiej (92.5% zawartość pasty orzechowej). Intensywny smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Kremowa i gęsta konsystencja z chrupiącymi drobinkami orzechów. Pesto orzechowe doskonale sprawdza się do produkcji lodów orzechowych oraz do dekoracji i przekładania lodów w kuwetach. Nowoczesna odsłona lodów z orzechami!
PESTO Z ORZECHÓW / PASTA SMAKOWA / PASTA VARIEGATO / GRUBOZIARNISTA STRUKTURA / GĘSTA KONSYSTENCJA
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty (pesto) o smaku orzechów laskowych (92.5% zawartość pasty z orzechów laskowych) - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie, oddzielenie frakcji tłuszczu lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych (kremów, deserów, nadzień cukierniczych, nadzień pralinowych itp.); do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach.
Składniki: pasta z orzechów laskowych (92.5%), tłuszcze roślinne (masło shea, masło kakaowe, masło illipe), sól morska; może zawierać migdały, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe i pozostałe orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA SMAKOWA | 70-100g / 1kg mieszanki bazowej |
PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2739/664 kJ/kcal |
Tłuszcz | 63.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.7 g |
Węglowodany | 5.6 g |
w tym cukry | 3.8 g |
Białko | 14.0 g |
Sól | 3.0 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO | 3.0 KG |
NAZWA HANDLOWA | STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA |
NUMER KATALOGOWY | 12092694 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6.0 KG = 2 X 3.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU | PASTA DO LODÓW W POSTACI PESTO Z PRAŻONYCH ORZECHÓW |
SMAK | ORZECH LASKOWY |
BARWA | BRĄZOWA |
KONSYSTENCJA |
GĘSTA, Z DROBNYMI KAWAŁKAMI ORZECHÓW (GRUBOZIARNISTE PESTO ORZECHOWE) |
SERIA PRODUKTOWA | STRACCIATA |
CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: CALLEBAUT40
Marka: CALLEBAUT
Krem/nadzienie do przekładania lodów.
Indeks: BABBI17
Marka: BABBI
Indeks: BABBI148
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: PERNIGOTTI195
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI254
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI311
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: PERNIGOTTI308
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku orzechów arachidowych - 50% zawartość pasty z orzechów ziemnych. Doskonałe połączenie orzechów arachidowych z kakao i orzechami laskowymi.
Indeks: PERNIGOTTI263
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta o smaku słonego karmelu z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów Pekan - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI226
Marka: BABBI
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego solonego karmelu z kawałkami solonych i karmelizowanych orzechów pekan oraz kryształkami słonego karmelu.
Indeks: BABBI169
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: PERNIGOTTI261
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: CALLEBAUT121
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL354
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI129
Marka: BABBI
Indeks: LEAGEL01
✔ Cremosette Pistacchio ➜ wysokiej jakości krem pistacjowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie ➜ gotowy krem do szprycowania, oblewania i dekorowania! Poznaj możliwości jakie daje Cremosette ➜
Indeks: COMPRITAL352
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL382
Marka: COMPRITAL
Indeks: DREIDOPPEL15
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL53
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.