PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.

KIT PROFUMO DI SARDEGNA - kompleksowy zestaw do produkcji kremowych lodów o smaku sera ricotta ze słodkim kremem miodowym i chrupiącą kruszonką z owocami mirtu.
Kremowa baza o charakterystycznym i przyjemnym smaku sera Ricotta połączona ze słodkim kremem miodowym i aromatyczną kruszonką owocową.

SKŁAD ZESTAWU PROFUMO DI SARDEGNA = BASE RICOTTA (1.5 KG) + MORETTINA MIELE (2 X 6.0 KG) + GRANELLA MIRTU (2 X 2.5 KG)

BASE RICOTTA - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku sera ricotta. Półprodukt w proszku na bazie odwodnionego sera ricotta (z mleka bawolego i mleka owczego) - pozwala uzyskać aromatyczne, kremowe lody o charakterystycznym smaku, które doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci białego proszku o charakterystycznym aromacie.
MORETTINA MIELE - to kremowa pasta o delikatnym i przyjemnym smaku miodu i wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Przyjemny aromat i złota barwa.
GRANELLA MIRTU - gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych ciasteczek o smaku owoców mirtu (z dodatkiem proszku owocowego). Przeznaczona do dekoracji i urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Wyjątkowy aromat i intensywna fioletowa barwa.


| SKŁADNIKI | 
| BASE RICOTTA | odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, pełne mleko w proszku, mieszanka ricotta w proszku (8%) (ricotta bawola w proszku (serwatka w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), ricotta owcza w proszku (serwatka w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330))), sól, aromaty; może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe. | 
| MORETTINA MIELE | olej roślinny (słonecznikowy), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, pełne mleko w proszku, zagęszczona śmietanka, maltodekstryna, laktoza, miód (1.5%), cukier karmelizowany, białka mleka, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat, barwnik: karoteny, aromaty; może zawierać jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu. | 
| GRANELLA MIRTU | cukier, oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy, masło kakaowe), mąka ryżowa, odtłuszczone mleko w proszku, masło, pełnotłuste mleko, liofilizowane jagody w proszku, koncentraty roślinne (z marchwi, buraka, czarnej porzeczki), syrop glukozowy, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy pistacjowe. | 


| SKŁAD ZESTAWU PROFUMO DI SARDEGNA | 
| PRODUKT | ILOŚĆ | DOZOWANIE | 
| BASE RICOTTA | 1 X 1.5 KG | 50 G / 1 KG BAZOWEJ MIESZANKI MLECZNEJ | 
| MORETTINA MIELE | 2 X 6.0 KG | 100 G / 1 KG LUB DO DEKORACJI - NA ZASADZIE QUANTUM SATIS | 
| GRANELLA | 2 X 2.5 KG | WEDŁUG UZNANIA - PRODUKT DO DEKORACJI | 
| CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU | 
| NAZWA PRODUKTU | KIT PROFUMO DI SARDEGNA | 
| NUMER KATALOGOWY | 12108411 | 
| MASA NETTO | 14.0 KG = 1 X 1.5 KG + 2 X 6.0 KG + 2 X 2.5 KG | 
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON | 
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | 
| ZASTOSOWANIE | KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH | 
| RODZAJ | KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + KREM SMAKOWY + KRUSZONKA DO DEKORACJI | 
| SMAK | SER RICOTTA + KREM MIODOWY + KRUSZONKA Z OWOCAMI MIRTU | 
| WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH | 


Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. 

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE RICOTTA | 
| Wartość energetyczna | 1325/313 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 4.1 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.6 g | 
| Węglowodany | 49.0 g | 
| w tym cukry | 49.0 g | 
| Białko | 20.0 g | 
| Sól | 6.0 g | 
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - MORETTINA MIELE | 
| Wartość energetyczna | 2459/590 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 40.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.0 g | 
| Węglowodany | 53.0 g | 
| w tym cukry | 46.0 g | 
| Białko | 4.5 g | 
| Sól | 0.19 g | 
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - GRANELLA MIRTU | 
| Wartość energetyczna | 2230/534 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 30.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.0 g | 
| Węglowodany | 60.0 g | 
| w tym cukry | 37.0 g | 
| Białko | 5.5 g | 
| Sól | 0.18 g | 
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĄCY OD DATY PRODUKCJI | 


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.


