Morettina Pistacchio, to kremowa pasta o smaku orzechów pistacjowych o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania. Produkt zawiera 20% wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych o naturalnej zielonej barwie.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać - w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej.
Składniki: cukier, olej roślinny (słonecznikowy), pasta pistacjowa (20%), syrop glukozowy, serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, śmietana skoncentrowana, aromat naturalny, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA MORETTINA PISTACCHIO |
według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2416/580 kJ/kcal |
Tłuszcz |
39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.4 g |
Węglowodany |
48.0 g |
w tym cukry |
38.0 g |
Białko |
8.4 g |
Sól |
0.28 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.