Indeks: PERNIGOTTI40
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg VARIEGATO ARANCIA DOLCE pasta do przekładania słodka pomarańcza ze skórką 12094027 Pernigotti
79,40 zł / 1 kg
Pasta do przekładania i dekorowania o intensywnym smaku i barwie z owocami leśnymi. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Pasta variegato z kawałkami owoców leśnych (jagody, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, maliny, truskawki) - idealna do urozmaicania smaków lodów, dekorowania i przekładania oraz jako nadzienie do wyrobów cukierniczych. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Stosowana jako pasta variegato do dekorowania i przekładania używana jest na zasadzie quantum satis - według uznania.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa (półprodukt w paście z wiśniami - do przekładania lodów rzemieślniczych oraz do nadziewania semifreddo i wyrobów cukierniczych).
Składniki: mrożone owoce leśne (jagody, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, maliny), cukier, syrop glukozowy, mrożone truskawki (7.6%), dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), skrobia modyfikowana (E1422), aromaty, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), skoncentrowany sok z czarnej marchwi, barwnik: indygotyna (E132); może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów włoskich i pistacji oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA VARIEGATO FRUTTI DI BOSCO | quantum satis (według uznania) |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1130/266 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 65.0 g |
w tym cukry | 53.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.02 g |
CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII | < 5.000 ufc/g |
PLEŚNIE | < 100 ufc/g |
DROŻDŻE | < 100 ufc/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 ufc/g |
GRONKOWIEC ZŁOCISTY | < 20 ufc/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI40
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI169
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI275
Marka: PERNIGOTTI
Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI267
Marka: PERNIGOTTI
Intensywnie truskawkowa pasta do przekładania i dekorowania lodów. Ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Wysoka zawartość owoców (40%). Idealna do lodów mascarpone i ricotta!
Indeks: BABBI219
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa - na bazie białej czekolady i oleju kokosowego do oblewania i dekorowania lodów. Doskonała do lodów na patyku.
Indeks: PERNIGOTTI302
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI286
Marka: PERNIGOTTI
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z malinowymi kryształkami cukru. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Indeks: COMPRITAL58(1)
Marka: COMPRITAL
Indeks: CALLEBAUT120
Marka: CALLEBAUT
Indeks: PERNIGOTTI285
Marka: PERNIGOTTI
Gotowa do użycia płynna stracciatella z pastą pistacjową i kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Indeks: BABBI48
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL264
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI14
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI145
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI188
Marka: BABBI
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI78
Marka: PERNIGOTTI
pasta variegato do przekładania
Indeks: PERNIGOTTI161
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SEMPRE423
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI275
Marka: PERNIGOTTI
Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI259
Marka: PERNIGOTTI
Variegato Frollino Al Cacao to wyjątkowe połączenie kakao i pasty z orzechów laskowych z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Krem czekoladowo orzechowy z ciasteczkami. Kremowa pasta z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Kontrastujące połączenie tekstur. Gładki krem z kakao i orzechów laskowych z chrupiącym dodatkiem kruchych ciasteczek czekoladowych.