
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
BASE RICOTTA - to kompletna baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku sera ricotta. Doskonale sprawdzi się podczas tworzenia klasycznego smaku lodów inspirowanych tradycyjnym włoskim ciastem - Cassata Siciliana. Jest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego sera ricotta (28%), który wystarczy połączyć z wodą oraz cukrem w odpowiednich proporcjach (w procesie gorącym), aby uzyskać aromatyczne, kremowe i stabilne lody o charakterystycznym smaku. Lody charakteryzują się kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.
Cassata Siciliana to tradycyjne włoskie ciasto wytwarzane na bazie słodzonej (prawdziwej) ricotty, ciasta biszkoptowego, lukru królewskiego i kandyzowanych owoców. Deser ten został oficjanie uznany i umieszczony na liście tradycyjnych włoskich produktów spożywczych.
Składniki: mieszanka ricotta w proszku (28.3%) (bydlęca ricotta w proszku, serwatka z mleka, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), (ricotta owcza w proszku, serwatka z mleka owczego, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), cukier, mleko pełne w proszku, suszony syrop glukozowy, śmietanka w proszku, dekstroza, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: alginian sodu (E401), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), hydroksypropylometyloceluloza (E464), włókna roślinne, odtłuszczone mleko w proszku; może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) | |
WODA | 2500 ml |
CUKIER | 300 g |
BASE RICOTTA | 1200 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1775/423 kJ/kcal |
Tłuszcz | 17.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.0 g |
Węglowodany | 55.0 g |
w tym cukry | 50.0 g |
Białko | 12.0 g |
Sól | 0.4 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE | < 20.000 jtk/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 jtk/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 jtk/g |
STAPHYLOCOCCUS AUREUS | < 20 jtk/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia żywności.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI217
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI134
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI147
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI150
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI08
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL230
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów czekoladowych
Indeks: BABBI111
Marka: BABBI
Indeks: BABBI123
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI216
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI127
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI134
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI124
Marka: BABBI
Indeks: BABBI116
Marka: BABBI
Indeks: BABBI89
Marka: BABBI
Indeks: BABBI128
Marka: BABBI
Indeks: BABBI88
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI150
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI147
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI107
Marka: BABBI
Indeks: CALLEBAUT58
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BABBI109
Marka: BABBI
Indeks: BABBI125
Marka: BABBI
Indeks: BABBI108
Marka: BABBI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.