• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna baza do produkcji lodów o smaku sera ricotta
  • kompletna baza do produkcji lodów o smaku sera ricotta
  • baza doskonale sprawdzi się do produkcji lodów o smaku klasycznego włoskiego ciasta - cassata siciliana

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

PERNIGOTTI165

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

140,40 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASE RICOTTA - to kompletna baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku sera ricotta. Doskonale sprawdzi się podczas tworzenia klasycznego smaku lodów inspirowanych tradycyjnym włoskim ciastem - Cassata SicilianaJest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego sera ricotta (28%), który wystarczy połączyć z wodą oraz cukrem w odpowiednich proporcjach (w procesie gorącym), aby uzyskać aromatyczne, kremowe i stabilne lody o charakterystycznym smaku. Lody charakteryzują się kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.

Cassata Siciliana to tradycyjne włoskie ciasto wytwarzane na bazie słodzonej (prawdziwej) ricotty, ciasta biszkoptowego, lukru królewskiego i kandyzowanych owoców. Deser ten został oficjanie uznany i umieszczony na liście tradycyjnych włoskich produktów spożywczych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: mieszanka ricotta w proszku (28.3%) (bydlęca ricotta w proszku, serwatka z mleka, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), (ricotta owcza w proszku, serwatka z mleka owczego, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), cukier, mleko pełne w proszku, suszony syrop glukozowy, śmietanka w proszku, dekstroza, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: alginian sodu (E401), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), hydroksypropylometyloceluloza (E464), włókna roślinne, odtłuszczone mleko w proszku; może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 2500 ml
CUKIER 300 g
BASE RICOTTA 1200 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1775/423 kJ/kcal
Tłuszcz 17.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 10.0 g
Węglowodany 55.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko 12.0 g
Sól 0.4 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 20.000 jtk/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

 

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PRODUKTY DO LODÓW PERNIGOTTI (21).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI165
23 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091060
NAZWA HANDLOWA
BASE RICOTTA
MASA NETTO
1.2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (10 x 1.2 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
AROMAT
CHARAKTERYSTYCZNY DLA SERA RICOTTA
SMAK
SER RICOTTA
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
1200 g baza + 2500 g woda + 300 g cukier
APLIKACJE
LODY O SMAKU CASSATA SICILIANA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI CREME | PRODOTTI PRONTI
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE BAZY DO PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI234

Marka: BABBI

op. 1.25 kg FRUTTAFRUTTA LIMONE CON PEZZI 11606 BABBI kompletna mieszanka do lodów cytrynowych z kawałkami owoców

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 102,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: P%PERNIGOTTI165(1)

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

PRODUKT Z TERMINEM 12/05/24 DO SPOŻYCIA Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 106,85 zł Cena podstawowa 152,64 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE