PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.

KIT TORTA CHEESECAKE - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą z chrupiącym dodatkiem kruszonych ciasteczek karmelowych.
Doskonałe połączenie kremowego smaku lodów sernikowych z aromatyczną i chrupiącą kruszonką karmelową.

KIT TORTA CHEESECAKE = BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE (1.0 KG) + GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE (1.0 KG)

BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą. Półprodukt w proszku na bazie odwodnionego twarogu - pozwala uzyskać aromatyczne, kremowe lody o charakterystycznym smaku, które doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci białego proszku o charakterystycznym aromacie.
GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE - gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych ciasteczek z karmelowym aromatem. Przeznaczona do dekoracji i urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Wyjątkowy aromat i złoto-brązowa barwa.


| SKŁADNIKI |
| BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE |
odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczony twaróg w proszku, dekstroza, maltodekstryna, syrop glukozowy, laktoza, serwatka w proszku, regulator kwasowości: kwas mlekowy (E270), sok cytrynowy w proszku, białka mleka, aromat, sól, barwnik: karoteny, naturalny aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: alfa-tokoferol (E307); może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. |
| GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE |
mąka ryżowa, oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy, kakaowy), cukier, cukier karmelizowany (18%) (cukier, fruktoza, karmelizowana glukoza, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422)), syrop glukozowy, substancja spulchniająca: difosforan disodowy (E450(i)), wodorowęglan sodu (E500(ii)), skrobia kukurydziana; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, pistacje. |


| SKŁAD ZESTAWU |
| PRODUKT |
ILOŚĆ |
DOZOWANIE |
| BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE |
1 X 1.0 KG |
70 G / 1 KG BAZOWEJ MIESZANKI MLECZNEJ |
| GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE |
1 X 0.0 KG |
DO DEKORACJI - NA ZASADZIE QUANTUM SATIS |
| CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU |
| NAZWA PRODUKTU |
KIT TORTA CHEESECAKE |
| NUMER KATALOGOWY |
12108391 |
| MASA NETTO |
2.0 KG = 1 X 1.0 KG + 1 X 1.0 KG |
| OPAKOWANIE |
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON |
| PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE |
KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH |
| RODZAJ |
KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + GRANELLA DO DEKORACJI |
| SMAK |
SERNIK + CIASTECZKO KARMELOWE |
| WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |


Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE |
| Wartość energetyczna |
1413/333 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
0.5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.4 g |
| Węglowodany |
68.0 g |
| w tym cukry |
46.0 g |
| Białko |
13.0 g |
| Sól |
2.0 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - GRANELLA |
| Wartość energetyczna |
2193/524 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
27.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
11.0 g |
| Węglowodany |
67.0 g |
| w tym cukry |
38.0 g |
| Białko |
2.9 g |
| Sól |
0.0 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI |


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.


