KIT TORTA CHEESECAKE - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą z chrupiącym dodatkiem kruszonych ciasteczek karmelowych.
PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.
KIT TORTA CHEESECAKE - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą z chrupiącym dodatkiem kruszonych ciasteczek karmelowych.
Doskonałe połączenie kremowego smaku lodów sernikowych z aromatyczną i chrupiącą kruszonką karmelową.
KIT TORTA CHEESECAKE = BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE (1.0 KG) + GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE (1.0 KG)
BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą. Półprodukt w proszku na bazie odwodnionego twarogu - pozwala uzyskać aromatyczne, kremowe lody o charakterystycznym smaku, które doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci białego proszku o charakterystycznym aromacie.
GRANELLA PER TORTA CHEESECAKE - gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych ciasteczek z karmelowym aromatem. Przeznaczona do dekoracji i urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Wyjątkowy aromat i złoto-brązowa barwa.
SKŁADNIKI
BASE GUSTO TORTA CHEESECAKE
odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczony twaróg w proszku, dekstroza, maltodekstryna, syrop glukozowy, laktoza, serwatka w proszku, regulator kwasowości: kwas mlekowy (E270), sok cytrynowy w proszku, białka mleka, aromat, sól, barwnik: karoteny, naturalny aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: alfa-tokoferol (E307); może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje.
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH
RODZAJ
KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + GRANELLA DO DEKORACJI
SMAK
SERNIK + CIASTECZKO KARMELOWE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE
Wartość energetyczna
1413/333 kJ/kcal
Tłuszcz
0.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.4 g
Węglowodany
68.0 g
w tym cukry
46.0 g
Białko
13.0 g
Sól
2.0 g
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - GRANELLA
Wartość energetyczna
2193/524 kJ/kcal
Tłuszcz
27.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
11.0 g
Węglowodany
67.0 g
w tym cukry
38.0 g
Białko
2.9 g
Sól
0.0 g
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Uniwersalna w zastosowaniu czekoladowa posypka dekoracyjna. Błyszczące i chrupiące płatki o nieregularnym kształcie i intensywnym smaku mlecznej czekolady.
KIT TORTA CHEESECAKE - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą z chrupiącym dodatkiem kruszonych ciasteczek karmelowych.