Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
1 kg QUARK 50 14830 BABBI aromatyzowany twaróg w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - aromat sernika
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Opis produktu
QUARK 50 - to półprodukt w postaci proszku do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie zimnym, jak i ciepłym.
AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).
Składniki: dekstroza, twaróg w proszku (20%) (twaróg, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka), odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromat, sól; może zawierać śladowe ilości jaj i soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) | |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
QUARK 50 | 50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1468/347 kJ/kcal |
Tłuszcz | 4.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.8 g |
Węglowodany | 64.0 g |
w tym cukry | 63.0 g |
Białko | 13.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 1.6 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 49.1 % |
TŁUSZCZ | 4.3 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 94.9 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.48.30
- NAZWA HANDLOWA
- QUARK 50
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (8 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- AROMAT SPOŻYWCZY W PROSZKU
- AROMAT
- SERNIKA | Z TWAROGIEM W PROSZKU
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE CIEPŁYM I ZIMNYM
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- 50 g/kg
- APLIKACJE
- LODY | MUSY | KREMY | MASY | NADZIENIA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- AROMATIZZANTI
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE