1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta

Indeks: BABBI180
Marka:

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 88,83 zł Do 37,40 zł
93,50 zł (8% VAT)
93,50 zł / 1 kg

86,57 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 24 szt.

Opis produktu

RICOTTA MIX 400 - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati". Gotowa mieszanka bazowa z wysoką zawartością sera ricotta (w proszku). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość wyrobów. Do mieszanki należy dodać w odpowiednich proporcjach świeże pełne mleko (możliwość mieszania w procesie na zimno lub na ciepło). Mieszanka pozwala również na sporządzanie lodów o smaku sera ricotta, które doskonale komponują się z owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, ricotta w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, białka mleka, śmietanka w proszku, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), fosforan potasu (E340), aromaty, hydroksypropylofosforan diskrobiowy (skrobia modyfikowana) (E1442), sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
MLEKO PEŁNE 2.5 kg
RICOTTA MIX 400 1.0 kg

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1900/450 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.2 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 68.0 g
Białko 7.8 g
Sól 0.12 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 72.9 %
TŁUSZCZ 10.3 %
SUCHA MASA 99.0 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.14.60
NAZWA HANDLOWA
RICOTTA MIX 400
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW I DESERÓW RICOTTA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA DESERÓW I LODÓW RICOTTA
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
DOZOWANIE
1 kg bazy + 2.5 kg mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
AIC | GLUTEN FREE