Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.
1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Opis produktu
RICOTTA MIX 400 - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati". Gotowa mieszanka bazowa z wysoką zawartością sera ricotta (w proszku). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość wyrobów. Do mieszanki należy dodać w odpowiednich proporcjach świeże pełne mleko (możliwość mieszania w procesie na zimno lub na ciepło). Mieszanka pozwala również na sporządzanie lodów o smaku sera ricotta, które doskonale komponują się z owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.
Składniki: cukier, ricotta w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, białka mleka, śmietanka w proszku, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), fosforan potasu (E340), aromaty, hydroksypropylofosforan diskrobiowy (skrobia modyfikowana) (E1442), sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) | |
MLEKO PEŁNE | 2.5 kg |
RICOTTA MIX 400 | 1.0 kg |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1900/450 kJ/kcal |
Tłuszcz | 11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
Węglowodany | 80.0 g |
w tym cukry | 68.0 g |
Białko | 7.8 g |
Sól | 0.12 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 72.9 % |
TŁUSZCZ | 10.3 % |
SUCHA MASA | 99.0 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.14.60
- NAZWA HANDLOWA
- RICOTTA MIX 400
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (8 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW I DESERÓW RICOTTA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- SZYBKA PRODUKCJA DESERÓW I LODÓW RICOTTA
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
- DOZOWANIE
- 1 kg bazy + 2.5 kg mleko
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- MISCELE COMPLETE
- SERIA PRODUKTOWA
- MISCELE COMPLETE ALLE CREME
- CERTYFIKATY
- AIC | GLUTEN FREE