• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

organiczny ekstrakt z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
  • organiczny ekstrakt z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
  • organiczny ekstrakt z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru

75 ml ORGANICZNY EKSTRAKT WANILIOWY EUROVANILLE naturalny aromat waniliowy z ziarnami wanilii Bourbon

EUROVANILLE14

Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.

32,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Elegancka buteleczka z ciemnego szkła kryje w sobie naturalny aromat waniliowy z ziarenkami organicznej wanilii Bourbon. Organiczny ekstrakt wytwarzany jest na bazie syropu z cukru inwertowanego i wanilii gatunku Planifolia z Madagaskaru. Charakteryzuje się naturalnym i intensywnym smakiem waniliowym z nutami aromatycznymi owoców i winogron. Obecność nasion wanilii intensyfikuje naturalny słodki smak i aromat. Idealnie sprawdzi się jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych, lodów, kremów, ganache, ciast i wypieków. Ekstrakt nie zawiera dodatków, takich jak barwniki czy konserwanty. Wanilia Bourbon nie jest gatunkiem - nazwą tą określa się wyłącznie strąki waniliowe gatunku Planifolia z "Wysp Burbonów" (Madagaskar), które są przygotowywane na wyspach zgodnie z metodą Bourbon.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: syrop z cukru inwertowanego, koncentrat wanilii Bourbon (2.9%), nasiona wanilii (0.6%) - produkty z rolnictwa ekologicznego.

Warunki przechowywania: ekstrakt waniliowy należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego o obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 15-20°C.

panel oddzielający w opisie.png

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU - ORGANIC VANILLA EXTRACT WITH SEEDS:

  • organiczny ekstrakt ze strąków wanilii Bourbon

  • naturalny aromat waniliowy z nasionami wanilii

  • wanilia gatunku Planifolia z Madagaskaru

  • profil sensoryczny z nutami owoców i winogron

  • zapakowany z buteleczkę z ciemnego szkła z aluminiową nakrętką

  • naturalny dodatek smakowo aromatyczny do deserów i potraw

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATYGOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

ZALECANE DOZOWANIE (DLA OPTYMALNEGO WYKORZYSTANIA PRODUKTÓW EUROVANILLE)
PRODUKT EUROVANILLE

APLIKACJE - ZASTOSOWANIE

REKOMENDOWANE DOZOWANIE NA 1 LITR LUB 1 KILOGRAM

EKSTRAKT WANILIOWY BOURBON

(VANILLA EXTRACT - 400)

LODY

KREMY, DESERY

GANACHE, WYROBY CUKIERNICZE

CIASTA (WYPIEKI), CIASTECZKA

6 GRAM

6 GRAM

8 GRAM

10 GRAM

EKSTRAKT WANILIOWY BOURBON

(VANILLA EXTRACT - 200)

LODY

KREMY, DESERY

GANACHE, WYROBY CUKIERNICZE

CIASTA (WYPIEKI), CIASTECZKA

12 GRAM

12 GRAM

15 GRAM

20 GRAM

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EUROVANILLE14
69 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
13047
NAZWA HANDLOWA
ORGANIC VANILLA EXTRACT WITH SEEDS
OPAKOWANIE
BUTELKA Z CIEMNEGO SZKŁA | NAKRĘTKA ALUMINIOWA
POJEMNOŚĆ
75 ml
RODZAJ
ORGANICZNY EKSTRAKT WANILIOWY Z ZIARNAMI
AROMAT
WANILIOWY | NUTY OWOCOWE
SMAK
WANILIOWY | NUTY OWOCOWE
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA
KONSYSTENCJA
PŁYNNA | Z ZIARNAMI
PRZEZNACZENIE
DODATEK SMAKOWO AROMATYCZNY
ZASTOSOWANIE
NATURALNY DODATEK DO DESERÓW I WYPIEKÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
VANILLA EXTRACT
CERTYFIKATY
SNIAA
CERTYFIKATY
SUSTAINABLE VANILLA INITIATIVE (SVI)
POCHODZENIE
MADAGASKAR
GATUNEK
VANILLA PLANIFOLIA
PRODUKT ORGANICZNY
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU