• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

sproszkowane strąki wanilii - laski wanilii w proszku
  • sproszkowane strąki wanilii - laski wanilii w proszku
  • sproszkowane strąki wanilii - laski wanilii w proszku

0.5 kg NATURAL VANILLA POWDER 12493 EUROVANILLE sproszkowane strąki wanilii - laski waniliowe w proszku

EUROVANILLE17

Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.

1 109,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Praktyczne opakowanie z nieprzezroczystego tworzywa kryje w sobie naturalny proszek waniliowy - pozyskiwany ze zmiażdżonych strąków waniliowych. Proszek waniliowy wytwarzany jest z lasek waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Uzyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania - posiada taką samą moc aromatu jak laska wanilii. Charakteryzuje się naturalnym i intensywnym smakiem waniliowym z nutami aromatycznymi owoców i winogron. Proszek waniliowy idealnie sprawdzi się jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych, lodów, kremów, ganache, ciast i wypieków. Proszek waniliowy jest w 100% naturalny - nie zawiera żadnych dodatków (takich jak aromaty, barwniki czy konserwanty). Strąki waniliowe w postaci proszku są łatwe w przechowywaniu (szczelnie zamknięty słoik chroniący przed wpływem warunków środowiska) i dozowaniu (za pomocą czystych i suchych przyborów - miarek, łyżeczek itp.). Proszek waniliowy jest odporny na pieczenie - zachowuje pełnię smaku i aromatu.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: 100% strąki wanilii w proszku (Planifolia, Tahitensis i Pompona).

Warunki przechowywania: puder waniliowy należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego o obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 15-20°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

panel oddzielający w opisie.png

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU - NATURAL VANILLA POWDER:

  • 100% wanilii w proszku - ze zmiażdżonego strąka

  • naturalny proszek waniliowy (wytwarzany z całych lasek waniliowych)

  • wanilia gatunku Planifolia, Tahitensis, Pompona

  • profil sensoryczny z nutami owoców i winogron

  • zapakowany w plastikowy słoik z nakrętką (łatwe przechowywanie i dozowanie)

  • naturalny dodatek smakowo aromatyczny do deserów i potraw

  • odporny na pieczenie

  • stabilny smak i aromat

  • moc smaku i aromatu taka sama jak lasek waniliowych

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATYGOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EUROVANILLE17

Opis

NUMER KATALOGOWY
12493
NAZWA HANDLOWA
NATURAL VANILLA POWDER
MASA NETTO
0.5 kg - 500 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁOIK Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
LASKI WANILII W POSTACI PROSZKU
AROMAT
WANILIOWY | NUTY OWOCOWE
SMAK
WANILIOWY | NUTY OWOCOWE
BARWA
BRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DODATEK SMAKOWO AROMATYCZNY
ZASTOSOWANIE
NATURALNY DODATEK DO DESERÓW I WYPIEKÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
VANILLA POWDER
GATUNEK
PLANIFOLIA | TAHITENSIS | POMPONA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU