• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

soczyste laski wanilii Tahitensis z Papua Nowa Gwinea
  • soczyste laski wanilii Tahitensis z Papua Nowa Gwinea
  • soczyste laski wanilii Tahitensis z Papua Nowa Gwinea

250 g LASKA WANILII TAHITENSIS EUROVANILLE laski wanilii z Papua Nowa Gwinea o długości 16-17 cm

EUROVANILLE15

Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.

386,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Laski waniliowe od Eurovanille charakteryzują się intensywną czarną barwą, są błyszczące i sprężyste. Idealnie sprawdzą się jako dodatek aromatyczny do przetworów na bazie mleka - jogurtów, lodów, kremów itp. Nadają produktom wyjątkowy waniliowy smak z nutami kwiatowymi (wyczuwalne nuty tonki, siana oraz nuty pudrowe). Strąki wanilii Tahitensis z Papui Nowej Gwinei są czarne, błyszczące i sprężyste.

panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

Składniki: 100 % laski wanilii Tahitensis.

Warunki przechowywania: laski wanilii należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego o obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 15-20°C.

panel oddzielający w opisie.png

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU:

  • laski wanilii Tahitensis

  • gatunek - Tahitensis

  • pochodzenie strąków - Papua Nowa Gwinea

  • wysokiej jakości laski czarnej wanilii - zbierane ręcznie

  • intensywna czarno-brązowa barwa

  • oleiste, błyszczące, sprężyste, elastyczne

  • intensywny, naturalny smak i aromat

  • profil sensoryczny z nutami kwiatowymi (nuty tonki, siana i nuty pudrowe)

  • długość strąków - około 16-17 cm

  • wilgotność strąków - około 30-40%

  • zapakowane w folię ochronną - 250 g

  • naturalny dodatek smakowo aromatyczny do deserów i potraw

  • zalecane dozowanie - od 1 do 6 strąków na 1 litr mieszanki bazowej

panel oddzielający w opisie.png

ZALECANE DOZOWANIE (DLA OPTYMALNEGO WYKORZYSTANIA PRODUKTÓW EUROVANILLE)
PRODUKT EUROVANILLE APLIKACJE - ZASTOSOWANIE REKOMENDOWANE DOZOWANIE
LASKI WANILII BOURBON (VANILLA PODS) JOGURT, LODY, KREMY, GANACHE WEDŁUG UZNANIA | 1-6 SZTUK/1l MIESZANKI BAZOWEJ

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

 panel oddzielający w opisie.png

KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATYGOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EUROVANILLE15
33 Przedmioty

Opis

MASA NETTO
250 g
OPAKOWANIE
FOLIOWE OPAKOWANIE OCHRONNE
DŁUGOŚĆ
16-17 cm
RODZAJ
LASKA WANILII
AROMAT
INTENSYWNY | NATURALNY | WANILIOWY
SMAK
INTENSYWNY | NATURALNY | WANILIOWY
BARWA
CZARNA | BRĄZOWA
KONSYSTENCJA
SPRĘŻYSTA
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK SMAKOWO AROMATYCZNY
ZASTOSOWANIE
DODATEK SMAKOWY DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH I POTRAW
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
JOGURT | LODY | KREMY | GANACHE | DESERY | WYPIEKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
VANILLA PODS
POCHODZENIE
PAPUA NOWA GWINEA
GATUNEK
TAHITENSIS
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU