- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Łatwa w użyciu pasta waniliowa wytwarzana z ekstraktu waniliowego i nasion wanilii Bourbon z Madagaskaru. Charakteryzuje się naturalnym i intensywnym smakiem waniliowym z nutami aromatycznymi owoców. Obecność nasion wanilii intensyfikuje naturalny słodki smak i aromat. Idealnie sprawdzi się jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych, lodów, kremów, ganache, ciast i wypieków. Pasta ma półpłynną konsystencję, która jest łatwa do dozowania. Wanilia Bourbon nie jest gatunkiem - nazwą tą określa się wyłącznie strąki waniliowe gatunku Planifolia z "Wysp Burbonów" (Madagaskar), które są przygotowywane na wyspach zgodnie z metodą Bourbon.
Składniki: syrop z cukru inwertowanego, ekstrakt z wanilii Bourbon (zawartość alkoholu max. 6%), nasiona wanilii (0.6%), substancja zagęszczająca: guma tragakantowa (E413).
Warunki przechowywania: ekstrakt waniliowy należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego o obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 15-20°C.
ZALECANE DOZOWANIE (DLA OPTYMALNEGO WYKORZYSTANIA PRODUKTÓW EUROVANILLE) | ||
PRODUKT EUROVANILLE |
APLIKACJE - ZASTOSOWANIE |
REKOMENDOWANE DOZOWANIE NA 1 LITR LUB 1 KILOGRAM |
PASTA WANILIOWA (VANILLA PASTE) |
KREMY, DESERY CIASTA (WYPIEKI), CIASTECZKA JOGURT |
20 GRAM |
KILKA SŁÓW O WANILII - WANILIA TO TROPIKALNA ROŚLINA NALEZĄCA DO RODZINY ORCHIDEI. JEST CIENIOLUBNA I ROŚNIE NA DRZEWACH; DZIEWIĘĆ MIESIĘCY PO ZAPŁODNIENIU KWIATÓW STRĄKI OSIĄGAJĄ DOJRZAOŚĆ, A ICH KOLOR ZMIENIA SIĘ Z JASNOZIELONEGO W ŻÓŁTY - JEST TO CZAS NA ZBIERANIE STRĄKÓW (ZANIM PĘKNĄ I UWOLNIĄ NASIONA); PRZYGOTOWANIE (OBRÓBKA) WANILII BOURBON SKŁADA SIĘ Z KILKU ETAPÓW, Z KTÓYCH PIERWSZYM JEST PARZENIE STRĄKÓW; STRAKI SĄ MOCZONE W WODZIE O TEMPERATURZE OD 60°C DO 80°C PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY - TEN KROK MA NA CELU ZATRZYMANIE PROCESÓW BIOLOGICZNYCH ZACHODZĄCYCH W STRĄKACH (PROCESY W NATURALNY SPOSÓB PROWADZĄ DO PĘKANIA STRĄKÓW); GOTOWANIE NA PARZE TRWA OKOŁO 48 GODZIN. PO OPARZENIU STRĄKI SA UMIESZCZANE W DUŻYCH KOCACH I UMIESZCZANE W PNIACH - W TEN SPOSÓB ZACHOWUJE SIĘ CIEPŁO - POD KONIEC TEGO ETAPU LASKI WANILII NABIERAJĄ CIEMNEGO KOLORU; SUSZENIE STRĄKÓW OBNIŻA POZIOM ICH WILGOTNOŚCI, SPRZYJA POWSTAWANIU AROMATÓW I ZAPOBIEGA ROZWOJOWI PLEŚNI (STRĄKI POWINNY WYSYCHAĆ POWOLI); PODCZAS PROCESU SUSZENIA STRĄKI WYSTAWIANE SĄ NA SŁOŃCE, A NATĘPNIE UMIESZCZANE W CIENIU NA WIELE TYGODNI (AŻ OSIĄGNĄ POZĄDANY POZIOM WILGOTNOŚCI); OSTATNI ETAP PRZYGOTOWANIA POLEGA NA UMIESZCZENIU STRĄKÓW W DUŻYCH DOJRZEWALNIACH WYŁOŻONYCH PERGAMINEM - TEN ETAP TRWA OD 2 DO 6 MIESIĘCY I TO WŁAŚNIE NA TYM ETAPIE POJAWIAJĄ SIĘ I DOJRZEWAJĄ NAJBARDZIEJ SUBTELNE AROMATY; GOTOWE STRĄKI SĄ OLEISTE, BŁYSZCZĄCE, ELASTYCZNE I OBDARZONE SŁODKIM AROMATEM.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 12558
- NAZWA HANDLOWA
- BOURBON VANILLA PASTE
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWA BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- PASTA WANILIOWA Z NASIONAMI WANILII
- AROMAT
- INTENSYWNY | WANILIOWY
- SMAK
- WANILIOWY
- BARWA
- CHARAKTERYSTYCZNA | BRĄZOWA
- KONSYSTENCJA
- PÓŁPŁYNNA Z NASIONAMI
- PRZEZNACZENIE
- DODATEK SMAKOWO AROMATYCZNY
- ZASTOSOWANIE
- NATURALNY DODATEK DO DESERÓW I WYPIEKÓW
- DOZOWANIE
- 0.8-2.0 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-20°C
- POCHODZENIE
- MADAGASKAR
- GATUNEK
- VANILLA PLANIFOLIA
Indeks: EUROVANILLE07
Marka: EUROVANILLE
250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
270 g ORGANICZNA PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Indeks: FOODCOLOURS79(2)
Marka: FOOD COLOURS
20 g SHIMMERING DUST SILVER WS-P-152 FOOD COLOURS srebrny pyłek do ręcznego dekorowania powierzchni wyrobów
Metaliczny barwnik do ręcznego dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych - efekt migotania i połysku.
Indeks: MODECOR566
Marka: MODECOR
1kg SUGAR PASTE POP BLACK 25477 MODECOR czarna masa cukrowa bezglutenowa
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Indeks: EUROVANILLE13
Marka: EUROVANILLE
2 szt. ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE szklana tubka z laskami organicznej wanilii z Madagaskaru
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Indeks: PERNIGOTTI59/2
Marka: PERNIGOTTI
1kg VANIGLIA TOP skoncentrowana pasta waniliowa do lodów i kremów Pernigotti
Indeks: EUROVANILLE12
Marka: EUROVANILLE
100 g COEUR DE VANILLE BOUQUET EUROVANILLE ekstrakt waniliowy z nasionami wanilii i proszkiem waniliowym
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Indeks: PERNIGOTTI28
Marka: PERNIGOTTI
3kg VANIGLIA PURA skoncentrowana pasta waniliowa 12093173 Pernigotti
Indeks: PERNIGOTTI229
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg VANIGLIA PURA TOP skoncentrowana pasta waniliowa z ziarenkami 12093534A Pernigotti
Indeks: SWEETDECOR45/15
Marka: SWEET DECOR
10 g AROMAT WANILIOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: COMPRITAL175
Marka: COMPRITAL
3kg PASTA CREMVANILLE CON SEMI DI VANIGLIA pasta waniliowa z ziarenkami PC582P Comprital
Indeks: BALDINI19
Marka: BALDINI
5 ml WANILIA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: DREIDOPPEL40/1
Marka: DREIDOPPEL
1 kg PASTAROM WANILIA 67310 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: DREIDOPPEL37/1
Marka: DREIDOPPEL
1 kg PASTAROM CYTRYNA 67320 DREIDOPPEL pasta o smaku cytryny ze skoncentrowanym sokiem cytrynowym
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: EUROVANILLE02
Marka: EUROVANILLE
100g PERŁY WANILIOWE BOURBON nasiona wanilii Bourbon Eurovanille
Indeks: P%PERNIGOTTI28(1)
Marka: PERNIGOTTI
3kg VANIGLIA PURA skoncentrowana pasta waniliowa 12093173 Pernigotti
PRODUKT Z TERMINEM 4/12/23 DO SPOOŻYCIA
Indeks: EUROVANILLE07
Marka: EUROVANILLE
250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
Indeks: EUROVANILLE10
Marka: EUROVANILLE
270 g ORGANICZNA PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Indeks: EUROVANILLE15
Marka: EUROVANILLE
250 g LASKA WANILII TAHITENSIS EUROVANILLE laski wanilii z Papua Nowa Gwinea o długości 16-17 cm
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EUROVANILLE17
Marka: EUROVANILLE
0.5 kg NATURAL VANILLA POWDER 12493 EUROVANILLE sproszkowane strąki wanilii - laski waniliowe w proszku
Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.