Indeks: THERMOHAUSER32
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka 160 x 160 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68625 Thermohauser
500g GOMA GELLAN substancja żelująca 58070117 Sosa:
Substancja żelująca (polisacharyd) otrzymywana w procesie fermentacji z udziałem bakterii.
Opis: guma gellan otrzymywana jest w kontrolowanym procesie fermentacji z udziałem bakterii (Sphingomonas elodea).
Pełni funkcje stabilizujące, żelujące oraz zagęszczające, jej głównym zadaniem jest nadanie produktom odpowiedniej konsystencji.
Wykazuje właściwości żelujące w zakresie pH 3-7. Rozpuszcza się w wysokich temperaturach.
Daje sztywne żele odporne na działanie temperatury.
Składniki: guma gellan (E418).
Sposób użycia: wymieszać z produktem w temperaturze pokojowej, doprowadzić do wrzenia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 10-20 g/kg
Zastosowanie: sosy, dressingi, lody, galaretki, zamiennik żelatyny.
Indeks: THERMOHAUSER32
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SILIKOMART192
Marka: SILIKOMART
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS