
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
408,00 zł / 1 kg
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.
Pectina low sugar to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem wapnia - jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców. Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do stosowania w dżemach, galaretkach oraz musach owocowych o niskiej zawartości cukru lub wapnia. Pektynę należy dodawać do masy z dodatkiem zakwaszającym (kwasu) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia, stosowanie pektyny nie wymaga dodatku cukru. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna amidowana (E440ii), sacharoza, substancja stabilizująca: siarczan wapnia (E516); produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.
DOZOWANIE | |||
OGÓLNE | MARMOLADY I DŻEMY | GALARETKI | MUSY |
0.5% - 1.3% | 0.5% - 0.8% | 1.0% - 1.3% | 1.0% - 1.3% |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER14
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER12
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER11
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER118
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER192
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER195
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA290
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA287
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: KERRY60
Marka: RAVIFRUIT
Mojito Cocktail, to wysokiej jakości przecier owocowy na bazie soku limonkowego i mięty. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY48
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier brzoskwiniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY52
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier ananasowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY45
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier malinowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY53
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier bananowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY43
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier cytrynowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY56
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier mandarynkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY49
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier gruszkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY44
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier truskawkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY42
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier porzeczkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY54
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier jabłkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY41
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier morelowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY55
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier wiśniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY51
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier borówkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY59
Marka: RAVIFRUIT
Red Berries, to wysokiej jakości przecier o 87% zawartości owoców (malin, porzeczek, żurawiny). Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY58
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier z owoców tropikalnych (banan, marakuja, mango, cytryna) o 88% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier marakuja o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier mango o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY50
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier liczi o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: KERRY57
Marka: RAVIFRUIT
Pina Colada, to wysokiej jakości przecier o egzotycznym smaku ananasa i kokosa. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: PAVONI220
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: BARIMA524
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.