Indeks: LCTRADE26
Folia Rantowa 100mmx100m PRZEZROCZYSTA bez nadruku
Folia rantowa bez nadruku 100 mm szerokości.
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.
Pectina low sugar to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem wapnia - jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców. Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do stosowania w dżemach, galaretkach oraz musach owocowych o niskiej zawartości cukru lub wapnia. Pektynę należy dodawać do masy z dodatkiem zakwaszającym (kwasu) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia, stosowanie pektyny nie wymaga dodatku cukru. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna amidowana (E440ii), sacharoza, substancja stabilizująca: siarczan wapnia (E516); produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.
DOZOWANIE | |||
OGÓLNE | MARMOLADY I DŻEMY | GALARETKI | MUSY |
0.5% - 1.3% | 0.5% - 0.8% | 1.0% - 1.3% | 1.0% - 1.3% |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.
Indeks: LCTRADE26
Folia rantowa bez nadruku 100 mm szerokości.
Indeks: KERRY59
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: FOODCOLOURS38
Marka: FOOD COLOURS
Metaliczny złoty barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!
Indeks: TESCOMA133
Marka: TESCOMA
Uniwersalny w zastosowaniu cyfrowy termometr spożywczy (kuchenny) ze składaną sondą temperatury. Posiada czytelny wyświetlacz oraz jest łatwy i bezpieczny do przechowywania.
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.