pektyna przeznaczona do wyrobów o obniżonej zawartości cukru i wapnia
  • pektyna przeznaczona do wyrobów o obniżonej zawartości cukru i wapnia
  • doskonale sprawdzi się do galaretek owocowych
  • doskonale sprawdzi się do dżemów i marmolad owocowych

500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

SOSA452

Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.

Pectina low sugar to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem wapnia - jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców. Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do stosowania w dżemach, galaretkach oraz musach owocowych o niskiej zawartości cukru lub wapnia. Pektynę należy dodawać do masy z dodatkiem zakwaszającym (kwasu) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia, stosowanie pektyny nie wymaga dodatku cukru. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.

Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna amidowana (E440ii), sacharoza, substancja stabilizująca: siarczan wapnia (E516); produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.

DOZOWANIE
OGÓLNE MARMOLADY I DŻEMY GALARETKI MUSY
0.5% - 1.3% 0.5% - 0.8% 1.0% - 1.3% 1.0% - 1.3%

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.

Szczegóły produktu
SOSA452

Opis

NUMER KATALOGOWY
58030019
NAZWA HANDLOWA
PECTINA LOW SUGAR
MASA NETTO
500 G
OPAKOWANIE
TUBA Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
PEKTYNA Z DODATKIEM SACHAROZY I WAPNIA
KSZTAŁT
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKTÓW OWOCOWYCH
ZASTOSOWANIE
DODATEK ZAGĘSZCZAJĄCY I ŻELUJĄCY
DOZOWANIE
0.5-1.3%
KOD PRODUKTU
38895
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
TEKSTURATORY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS172

Marka: FOOD COLOURS

250 ml VELVET SPRAY CHOCOLATE DESSERT V35 FOOD COLOURS zamsz spożywczy w sprayu - brązowy

favorite_border favorite

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).

Cena 85,00 zł

34,00 zł / 100 ml

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1149

Marka: MODECOR

50 g ESTRATTO DI WANILIA IN PASTA 23228 MODECOR półprodukt w postaci pasty z naturalnym ekstraktem waniliowym

favorite_border favorite

Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.

Cena 25,00 zł

50,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE