
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
300g METILGEL środek zagęszczający/żelujący METYLOCELULOZA 58050020 Sosa
69,67 zł / 100 g
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
ULTRATEX 3 ESPESANTE OD SOSA INGREDIENTS - to modyfikowana skrobia z tapioki - wytwarzany jest poprzez działanie tlenkiem propylenu i kwasu fosforowego na skrobię pozyskiwaną z tapioki. Skrobia poddana procesowi modyfikacji wykazuje stabilność w środowisku kwaśnym i zasadowym oraz jest odporna na działanie enzymów rozkładających skrobię. Stosowany jest w produktach spożywczych jako substancja zagęszczająca. Substancja zagęszczająca (teksturująca) pozwala na uzyskanie lepkich roztworów (o większej lub mniejszej lepkości) bez tworzenia żeli (procesu żelowania). Zastosowanie modyfikowanej skrobi z tapioki pozwala na uzyskanie w wyrobach lepszej (gęstszej i bardziej stabilnej) konsystencji w kremach, pomadach, deserach itp. Dodatek nie wpływa na walory smakowe wyrobów.
Składniki: substancja zagęszczająca: hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
Warunki użycia: dla optymalnego wykorzystania jako substancja teksturująca i zagęszczająca w procesie na zimno - dodaj (0,2-8%) ultratex 3 do produktu (płynu) i dobrze wstrząśnij; produkty z dodatkiem modyfikowanej skrobi z tapioki można poddawać procesowi suszenia - dodatek pozwala uzyskać cienkich arkuszy o chrupiącej strukturze; przeznaczony do przygotowywania różnego rodzaju sosów, przecierów, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
FILM INSTRUKTAŻOWY
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: BARIMA527
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: FOODCOLOURS70(1)
Marka: FOOD COLOURS
Złoty barwnik spożywczy w formie wygodnego w sprayu - do barwienia powierzchni produktów spożywczych. Prosta i efektowna dekoracja Twoich słodkich kreacji. Barwnik nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych.
Indeks: SICAO03
Marka: CALLEBAUT
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.