
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
ULTRATEX 3 ESPESANTE OD SOSA INGREDIENTS - to modyfikowana skrobia z tapioki - wytwarzany jest poprzez działanie tlenkiem propylenu i kwasu fosforowego na skrobię pozyskiwaną z tapioki. Skrobia poddana procesowi modyfikacji wykazuje stabilność w środowisku kwaśnym i zasadowym oraz jest odporna na działanie enzymów rozkładających skrobię. Stosowany jest w produktach spożywczych jako substancja zagęszczająca. Substancja zagęszczająca (teksturująca) pozwala na uzyskanie lepkich roztworów (o większej lub mniejszej lepkości) bez tworzenia żeli (procesu żelowania). Zastosowanie modyfikowanej skrobi z tapioki pozwala na uzyskanie w wyrobach lepszej (gęstszej i bardziej stabilnej) konsystencji w kremach, pomadach, deserach itp. Dodatek nie wpływa na walory smakowe wyrobów.
Składniki: substancja zagęszczająca: hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
Warunki użycia: dla optymalnego wykorzystania jako substancja teksturująca i zagęszczająca w procesie na zimno - dodaj (0,2-8%) ultratex 3 do produktu (płynu) i dobrze wstrząśnij; produkty z dodatkiem modyfikowanej skrobi z tapioki można poddawać procesowi suszenia - dodatek pozwala uzyskać cienkich arkuszy o chrupiącej strukturze; przeznaczony do przygotowywania różnego rodzaju sosów, przecierów, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
FILM INSTRUKTAŻOWY
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS69
Marka: FOOD COLOURS
Barwnik do dekoracji niejadalnych !
Indeks: CALLEBAUT13
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT88
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.