
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizator. Częściowo rozpuszczalna w zimnej wodzie, całkowicie rozpuszczalna w gorącej wodzie,
nierozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych.
Opis: guma tara jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z ziaren roślin strączkowych.
Wykazuje działanie zagęszczające oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie. Łatwa w użyciu.
Charakteryzuje ją wysoka lepkość oraz stabilność w środowisku kwaśnym.
Stabilna podczas obróbki w wysokich temperaturach.
Składniki: guma tara (E417).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 700 g
Dozowanie: 1-8 g/kg
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050058
Zastosowanie:
- ciasta, wyroby piekarnicze, wyroby piekarnicze bezglutenowe (miękka tekstura, dłuższa świeżość produktu, łatwiejsze krojenie)
- desery mleczne (poprawa tekstury, eliminuje wyciek serwatki)
- lody (wysoka absorpcja wody, redukcja formowania kryształków lodu, większa odporność na zmiany temperatury, poprawa tekstury)
- sosy, dressingi (lepsza konsystencja i lepkość, stabilność emulsji)
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.