
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizator. Częściowo rozpuszczalna w zimnej wodzie, całkowicie rozpuszczalna w gorącej wodzie,
nierozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych.
Opis: guma tara jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z ziaren roślin strączkowych.
Wykazuje działanie zagęszczające oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie. Łatwa w użyciu.
Charakteryzuje ją wysoka lepkość oraz stabilność w środowisku kwaśnym.
Stabilna podczas obróbki w wysokich temperaturach.
Składniki: guma tara (E417).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 700 g
Dozowanie: 1-8 g/kg
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050058
Zastosowanie:
- ciasta, wyroby piekarnicze, wyroby piekarnicze bezglutenowe (miękka tekstura, dłuższa świeżość produktu, łatwiejsze krojenie)
- desery mleczne (poprawa tekstury, eliminuje wyciek serwatki)
- lody (wysoka absorpcja wody, redukcja formowania kryształków lodu, większa odporność na zmiany temperatury, poprawa tekstury)
- sosy, dressingi (lepsza konsystencja i lepkość, stabilność emulsji)
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty