
17,70 zł / 100 g
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.
Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).
Dyspersja i rozpuszczanie:
Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.
Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Indeks: NATUREX01/2(1)
Marka: SEMPRE
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: PAPILART79
Marka: NOVACART
Dekoracyjne tekturowe foremki z wewnętrzną powłoką silikonową do wypieku babeczek. Sztywna konstrukcja, która nie wymaga stosowania dodatkowych form i stelaży podczas pieczenia. Silikonowa powłoka zabezpieczająca przed przywieraniem. Papierowe papilotki w białe kropki. Dekoracyjne foremki do wypieku muffinek.
Indeks: CALLEBAUT64
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.