- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.
Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).
Dyspersja i rozpuszczanie:
Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.
Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
-
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
-
Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.
-
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
-
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- PECTINE HH NAPPAGE
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- PEKTYNA
- FORMA
- PROSZEK
- DOZOWANIE
- 8-12 g/kg
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
Indeks: PAVONI133
Marka: PAVONI ITALIA
PX4363 Forma silikonowa LOVELY 20 x 90ml ANTONIO BACHOUR Pavoni
Fprma projektu Antonio Bachour
Indeks: CCW394
Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
70 g Zestaw trzech kolorów lakierów do paznokci z mlecznej czekolady 10117 CCW
Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: FOODCOLOURS171
Marka: FOOD COLOURS
op. 250 ml BIAŁY ZAMSZ W SPRAYU V45 FOOD COLOURS - strukturalny barwnik do dekoracji elementów mających kontakt z żywnością
Biały zamsz - strukturalny barwnik zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: SOSA287
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA MEDIUM RAPID SET pektyna (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych 58030003 Sosa
Indeks: SOSA290
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA XOCO NAPPAGE X58 pektyna (AML) z solami opóźniającymi i wapniem 58030018 Sosa
Indeks: SOSA268
Marka: Sosa Ingredients
500g INSTANGEL Żelatyna wieprzowa szybkowiążąca 180 BLOOM w proszku 58000008 Sosa
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
500g Syrop kukurydziany 100% dodatek funkcjonalny K-180 Food Colours
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
5 kg AMIDON DE MAIS 153B LOUIS FRANCOIS skrobia kukurydziana
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA338
Marka: Sosa Ingredients
500 g GELESPESSA ESPESANTE 37874 SOSA INGREDIENTS środek zagęszczający do stosowania na zimno lub na gorąco
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
750g GELATINA DE BOVI Żelatyna wołowa 220 BLOOM w proszku 58000001 Sosa