pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym
  • pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

LOUISFRANCOIS05

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

397,00 zł
Brutto

397,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.

Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).

Dyspersja i rozpuszczanie:

Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.

Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.

Właściwości:

  • Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.

  • Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.

  • Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.

  • Produkt łatwy do rozpuszczenia.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS05

Opis

NAZWA HANDLOWA
PECTINE HH NAPPAGE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
PEKTYNA
FORMA
PROSZEK
DOZOWANIE
8-12 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SARACINO02

Marka: SARACINO

op. 5 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 249,00 zł

49,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI83

Marka: PAVONI ITALIA

50 szt. VP1T 80X80MM PAVONI kwadratowe transparentne podkładki z uchwytem do serwowania monoporcji

favorite_border favorite

Kwadratowe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.

Cena 53,50 zł

1,07 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA470

Marka: Sosa Ingredients

500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno

favorite_border favorite

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

Cena 83,00 zł

16,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE