pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym
  • pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

LOUISFRANCOIS05

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

397,00 zł
Brutto

397,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 14

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.

Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).

Dyspersja i rozpuszczanie:

Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.

Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.

Właściwości:

  • Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.

  • Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.

  • Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.

  • Produkt łatwy do rozpuszczenia.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS05
14 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
PECTINE HH NAPPAGE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
PEKTYNA
FORMA
PROSZEK
DOZOWANIE
8-12 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LOUISFRANCOIS07

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych

favorite_border favorite

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych. 

Cena 408,00 zł

408,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAPILART79

Marka: NOVACART

op. 90 szt. śr. 50 mm x wys. 40 mm - Papilotka Polka Czerwona w kropki - sztywne silikonowane foremki do babeczek

favorite_border favorite

Dekoracyjne tekturowe foremki z wewnętrzną powłoką silikonową do wypieku babeczek. Sztywna konstrukcja, która nie wymaga stosowania dodatkowych form i stelaży podczas pieczenia. Silikonowa powłoka zabezpieczająca przed przywieraniem. Papierowe papilotki w białe kropki. Dekoracyjne foremki do wypieku muffinek.

Cena 38,80 zł

0,43 zł / 1 szt.

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

favorite_border favorite

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 216,30 zł

360,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU