Cukierkowy aromat dojrzałych na słońcu malin, intensywna barwa i soczysty, owocowy smak z subtelną kwasowością. To właśnie syrop malinowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Nie musisz czekać do lata, żeby cieszyć się smakiem dojrzałych malin w ulubionych napojach!
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Opis produktu
1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa:
Winian potasu (E366) to substancja wykazująca właściwości emulgujące, stabilizujące, przeciwutleniające, regulujące kwasowość, zapobiegające krystalizacji cukru.
Opis: winian potasu (E366), to sól potasowa kwasu winowego występującego w owocach (głównie winogronach);
otrzymywany jest z produktów ubocznych powstałych podczas procesu produkcji wina; na liście dodatków do żywności oznaczony jest jako E366;
jest to substancja wykazująca działanie stabilizujące, emulgujące, zapobiegające krystalizacji cukru, a także przeciwutleniające oraz regulujące kwasowość produktów;
stosowany jest przede wszystkim jako substancja stabilizująca oraz zwiększająca objętość białka jaj; ważną jego funkcją jest zapobieganie krystalizacji cukru,
co wykorzystywane jest podczas przygotowywania bezy oraz sufletów; Cremor Tartar w połączeniu z sodą oczyszczoną stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia*;
pozwala na uzyskanie kremowej i gładkiej konsystencji deserów, lukru; stosowany jako substancja nadająca puszystość wypieków cukierniczych;
występuje w postaci drobnego, białego, krystalicznego proszku.
Składniki: winian monopotasowy (E366i).
Sposób użycia: dodawać bezpośrednio do masy (na zimno) i dokładnie wymieszać.
Zastosowanie:
- w połączeniu z sodą oczyszczoną wpływa na zwiększenie objętości mas cukierniczych,
- stabilizuje ubite białka jaj oraz śmietanę,
- zapobiega krystalizacji cukru np. podczas przygotowywania karmelu,
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 1 kg
Dozowanie: 1-3 g/kg
Kod produktu: 59000023
Producent: Sosa Ingredients
Szczegóły produktu
Innowacyjna, dwuczęściowa forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych kreacji w kształcie kuli - idealny efekt 3D. Forma na 18 porcji o średnicy 35 milimetrów. Idealna do nadziewanych monoporcji i deserów mrożonych.
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.