• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
  • 1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa

1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa

SOSA367
172,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa:

Winian potasu (E366) to substancja wykazująca właściwości emulgujące, stabilizujące, przeciwutleniające, regulujące kwasowość, zapobiegające krystalizacji cukru.

Opis: winian potasu (E366), to sól potasowa kwasu winowego występującego w owocach (głównie winogronach);

otrzymywany jest z produktów ubocznych powstałych podczas procesu produkcji wina; na liście dodatków do żywności oznaczony jest jako E366;

jest to substancja wykazująca działanie stabilizujące, emulgujące, zapobiegające krystalizacji cukru, a także przeciwutleniające oraz regulujące kwasowość produktów;

stosowany jest przede wszystkim jako substancja stabilizująca oraz zwiększająca objętość białka jaj; ważną jego funkcją jest zapobieganie krystalizacji cukru,

co wykorzystywane jest podczas przygotowywania bezy oraz sufletów; Cremor Tartar w połączeniu z sodą oczyszczoną stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia*;

pozwala na uzyskanie kremowej i gładkiej konsystencji deserów, lukru; stosowany jako substancja nadająca puszystość wypieków cukierniczych;

występuje w postaci drobnego, białego, krystalicznego proszku.

Składniki: winian monopotasowy (E366i).

Sposób użycia: dodawać bezpośrednio do masy (na zimno) i dokładnie wymieszać.

Zastosowanie:

- w połączeniu z sodą oczyszczoną wpływa na zwiększenie objętości mas cukierniczych,

- stabilizuje ubite białka jaj oraz śmietanę,

- zapobiega krystalizacji cukru np. podczas przygotowywania karmelu,

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie: 1 kg

Dozowanie: 1-3 g/kg

Kod produktu: 59000023

Producent: Sosa Ingredients

* w celu przygotowania zamiennika proszku do pieczenia należy wymieszać 2 łyżeczki Cremor Tartar z 1 łyżeczką sody oczyszczonej (ilość na 3 kg mąki).
Szczegóły produktu
SOSA367
10 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
19 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA364

Marka: Sosa Ingredients

500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych

Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.

Cena 232,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA447

Marka: Sosa Ingredients

1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący

Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.

Cena 209,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE