1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
  • 1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa

1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa

SOSA367
172,00 zł
Brutto

172,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 8

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

1 kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa:

Winian potasu (E366) to substancja wykazująca właściwości emulgujące, stabilizujące, przeciwutleniające, regulujące kwasowość, zapobiegające krystalizacji cukru.

Opis: winian potasu (E366), to sól potasowa kwasu winowego występującego w owocach (głównie winogronach);

otrzymywany jest z produktów ubocznych powstałych podczas procesu produkcji wina; na liście dodatków do żywności oznaczony jest jako E366;

jest to substancja wykazująca działanie stabilizujące, emulgujące, zapobiegające krystalizacji cukru, a także przeciwutleniające oraz regulujące kwasowość produktów;

stosowany jest przede wszystkim jako substancja stabilizująca oraz zwiększająca objętość białka jaj; ważną jego funkcją jest zapobieganie krystalizacji cukru,

co wykorzystywane jest podczas przygotowywania bezy oraz sufletów; Cremor Tartar w połączeniu z sodą oczyszczoną stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia*;

pozwala na uzyskanie kremowej i gładkiej konsystencji deserów, lukru; stosowany jako substancja nadająca puszystość wypieków cukierniczych;

występuje w postaci drobnego, białego, krystalicznego proszku.

Składniki: winian monopotasowy (E366i).

Sposób użycia: dodawać bezpośrednio do masy (na zimno) i dokładnie wymieszać.

Zastosowanie:

- w połączeniu z sodą oczyszczoną wpływa na zwiększenie objętości mas cukierniczych,

- stabilizuje ubite białka jaj oraz śmietanę,

- zapobiega krystalizacji cukru np. podczas przygotowywania karmelu,

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie: 1 kg

Dozowanie: 1-3 g/kg

Kod produktu: 59000023

Producent: Sosa Ingredients

* w celu przygotowania zamiennika proszku do pieczenia należy wymieszać 2 łyżeczki Cremor Tartar z 1 łyżeczką sody oczyszczonej (ilość na 3 kg mąki).
Szczegóły produktu
SOSA367
8 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LUBECA54

Marka: LUBECA

op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 106,75 zł

106,75 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

favorite_border favorite

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 252,00 zł

50,40 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 282,00 zł

112,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU