W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
500g GLUCONOLACTAT Glukonian wapnia i Mleczan wapnia 58050033 Sosa
Opis produktu
Składnik do procesu odwróconej sferyfikacji, czyli techniki, która pozwala na uzyskanie kuleczek kawioru z różnego rodzaju
esencji smakowych, na przykład soku warzywnego lub owocowego.
Dzięki technikom sferyfikacji można uzyskać sfery różnej wielkości: kawior, jaja, gnocchi, ravioli.
Opis: produkt jest mieszanką dwóch soli (glukonianu wapnia oraz mlecznu wapnia),
które pozwalają na wprowadzenie wapnia do podłoża bez wprowadzania dodatkowo smaku i aromatu.
Pomaga we wprowadzeniu do cieczy odpowiedniej ilości wapnia, aby mogła ona reagować z alginianem.
Produkt stosowany przy sferyfikacji (czyli tworzenia kawioru z różnych produktów) w cieczach o niskiej zawartości wapnia.
Nie posiada smaku ani zapachu.
Opakowanie: 500 g
Kod produktu: 58050033
Dozowanie: 20 g/kg
Informacje dodatkowe:
Sferyfikacja podstawowa - służy do wytwarzania kuleczek kawioru z cienką błonką, która łatwo pęka w ustach.
Polega na dodaniu do płynnej esencji smakowej (soku warzywnego, owocowego) alginianu sodu, a następnie wlaniu
przygotowanego płynu (kropelka po kropelce) do kąpieli wapniowej, składającej się z wody i chlorku wapnia.
Ta technika lepiej sprawdza się w przypadku produktów o niskiej zawartości wapnia lub wysokim pH.
Sferyfikacja odwrócona - jest bardziej uniwersalną techniką, umożliwia utworzenie kuleczek kawioru z różnego rodzaju produktów.
W tej technice do płynu, z którego chcemy przygotować kawior dodajemy mleczan wapnia oraz glukonian wapnia, a następnie
wlewamy przygotowany płyn do kąpieli alginowej (wody z dodatkiem alginianu). Ta technika lepiej sprawdza się przy wytwarzaniu kawioru
z napojów zawierających alkohol, o wysokiej zawartości wapnia lub niskim pH.
Składniki potrzebne do procesu sferyfikacji:
- alginian sodu - pozbawiony smaku, zapachu i barwy, dodatek otrzymywany z wodorostów; w obecności wapnia
wiąże substancję poddawaną procesowi sferyfikacji i pozwala na uzyskanie charakterystycznej błonki otaczającej sferę.
- mleczan wapnia - krystaliczna sól o białym zabarwieniu; podnosi zawartość wapnia.
- glukonolaktat - składnik odwróconej sferyfikacji, bezwonne połączenie dwóch soli glukonianiu i mlecznu wapnia.
- chlorek wapnia - substancja stabilizująca proces sferyfikacji.
Szczegóły produktu
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.