
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g GUMA GUAR 5000-500CPS E412 substancja zagęszczająca Republika Smaku:
Naturalna substancja zagęszczająca, żelująca, stabilizująca oraz stosowana jako nośnik;
wiąże wodę, podwyższa lepkość; posiada zdolność tworzenia rozcieńczonych roztworów o bardzo wysokiej lepkości;
dodawana jest w celu ułatwienia żelowania czy zagęszczania na przykład lodów, żelek, puddingów;
dodatkowo stabilizuje wilgotność ciasta w procesie zamrażania i rozmrażania.
Opis: guma guar to substancja wykazująca właściwości zagęszczające i stabilizujące.
Występuje w postaci proszku (barwy białej, bez smaku i zapachu), który dobrze rozpuszcza się w wodzie. Daje lepkie roztwory.
Pozyskiwana jest z rośliny strączkowej (Cyamopsis tetragonoloba) i zbudowana jest w większości z polisacharydów.
Najsilniejsze właściwości zagęszczające wykazuje w temperaturze od 25 do 40°C. Stabilna podczas zamrażania.
Roztwory z dodatkiem gumy guar są stabilne w szerokim zakresie pH (1,0-10,5).
Dodatek cukru osłabia właściwości zagęszczające, natomiast dodatek soli zwiększa lepkość roztworu z dodatkiem gumy guar.
Składniki: guma guar (E412).
Sposób użycia: dokładnie wymieszać z płynem w temperaturze pokojowej, powoli podgrzewać, doprowadzić do wrzenia, a następnie schłodzić.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 2-10 g/kg
Producent: Republika Smaku
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: MASTERMARTINI58
Marka: Master Martini
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Indeks: MASTERMARTINI159
Marka: Master Martini
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients