3kg Czekolada MLECZNA w kaletkach BAHIBE 46% V9997 Valrhona:
Mleczna Czekolada (minimum 346% kakao, czyste masło kakaowe).
Produkt Premium (High quality).
Opis: czekolada inspirowana kwiatem kaktusa, charakterystycznego dla Republiki Dominikańskiej.
Wysoka zawartość kakao, intensywne kakaowe nuty, gładkość mleka, owocowa cierpkość i lekka goryczka.
Złożona i delikatna czekolada na granicy czekolady mlecznej i deserowej.
Posiada certyfikat koszerności.
Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, ziarno kakaowca z Republiki Dominikańskiej,
emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt waniliowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opakowanie: 3kg
Kod produktu: V9997
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle, glazury, musy, sosy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 2462/592 kJ/kcal
tłuszcz: 42g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26g
węglowodany: 42g
w tym cukry: 41g
białko: 8,5g
sól: 0,19g
Temperatura rozpuszczania: 45/48°C
Temperatura krystalizacji: 27/28°C
Temperatura pracy z czekoladą: 29/30°C
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).