
Indeks: CALLEBAUT45
Marka: CALLEBAUT
5kg Czekolada 70% DESEROWA GIANDUJA w bloku GIA-D2-141 Callebaut
Połączenie ciemnej czekolady z pastą z prażonych orzechów.
117,80 zł / 1 kg
Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom.
GIANDUJA MLECZNA (BLOK) - to wyjątkowe połączenie mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Blok czekoladowy z orzechami ma lekko twardą i kremową konsystencję, która jest łatwa do krojenia (porcjowania). Gianduja ma zbilansowany smak z mocno wyczuwalnymi nutami prażonych orzechów - doskonale sprawdzi się jako nadzienie do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. Przeznaczona jest do bezpośredniego użycia - dodawana do wyrobów pokrojona lub po rozpuszczeniu. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do pralin i wypieków oraz do nadawania smaku lodom i sorbetom.
Składniki: cukier, orzechy laskowe (średnio prażone), mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322); może zawierać śladowe ilości innych orzechów (w tym orzechów arachidowych); gianduia mleczna w bloku - mleczna czekolada z orzechami laskowymi (25%).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | |
CUKIER | ORZECHY |
30.2% | 25.0% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
CUKIERNICTWO | |
nadziewanie, nadawanie smaku |
ganache, praliny z nadzieniem orzechowym, trufle, nadzienia |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, sosy, kremy do zapiekania, nadawanie smaku |
|
LODY I SORBETY |
|
nadawanie smaku |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 606 kcal |
Tłuszcz | 45.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.2 g |
Węglowodany | 39.3 g |
w tym cukry | 37.1 g |
Białko | 8.1 g |
Sól | 0.15 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z GJANDUJA:
MUFFINKA Z ORZECHAMI LASKOWYMI
Indeks: CALLEBAUT45
Marka: CALLEBAUT
Połączenie ciemnej czekolady z pastą z prażonych orzechów.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT94
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom.