• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych
  • gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych
  • gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych

5 kg BLOK GIANDUJA MLECZNA GIA-144 CALLEBAUT mleczna czekolada z orzechami laskowymi

CALLEBAUT44

Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. 

589,00 zł
Brutto

117,80 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

GIANDUJA MLECZNA (BLOK) - to wyjątkowe połączenie mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Blok czekoladowy z orzechami ma lekko twardą i kremową konsystencję, która jest łatwa do krojenia (porcjowania). Gianduja ma zbilansowany smak z mocno wyczuwalnymi nutami prażonych orzechów - doskonale sprawdzi się jako nadzienie do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. Przeznaczona jest do bezpośredniego użycia - dodawana do wyrobów pokrojona lub po rozpuszczeniu. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do pralin i wypieków oraz do nadawania smaku lodom i sorbetom.

Składniki: cukier, orzechy laskowe (średnio prażone), mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322); może zawierać śladowe ilości innych orzechów (w tym orzechów arachidowych); gianduia mleczna w bloku - mleczna czekolada z orzechami laskowymi (25%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
CUKIER ORZECHY
30.2% 25.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

nadziewanie, nadawanie smaku

ganache, praliny z nadzieniem orzechowym, trufle, nadzienia

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, sosy, kremy do zapiekania, nadawanie smaku

LODY I SORBETY

nadawanie smaku

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 606 kcal
Tłuszcz 45.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19.2 g
Węglowodany 39.3 g
w tym cukry 37.1 g
Białko  8.1 g
Sól 0.15 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z GJANDUJA:

 

DRAŻE

MUFFINKA Z ORZECHAMI LASKOWYMI

ZAWADIACKIE ORZECHY

GIANDUIA CALLEBAUT.png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT44
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
GIA-144
NAZWA HANDLOWA
GIANDUIA - MLECZNA
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
FOLIA OCHRONNA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 kg (5 x 5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA Z PASTĄ Z PRAŻONYCH ORZECHÓW LASKOWYCH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
SMAK
MLECZNA CZEKOLADA | PRAŻONE ORZECHY LASKOWE
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
KREMOWA | ŁATWA DO KROJENIA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | LODY I SORBETY | WYPIEKI
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ CUKRU
30.2 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
25.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GIANDUJA - GIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS170

Marka: FOOD COLOURS

250 ml VELVET SPRAY RED V10 FOOD COLOURS zamsz spożywczy w sprayu - czerwony

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).

Cena 74,00 zł

29,60 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CALLEBAUT85

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA MLECZNA 39.0% ARRIBA SINGLE ORIGIN CHM-Q415AR-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 118,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

17/12/2024 Termin przydatności do spożycia Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 221,35 zł Cena podstawowa 233,00 zł

88,54 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 310,00 zł

62,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 41,20 zł

103,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT06

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71

Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.

Cena 237,00 zł

94,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT25

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MILK FOUNTAIN CHOCOLATE 37.8% CHM-N823FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna mleczna czekolada do fontanny

Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.

Cena 241,50 zł

96,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT101

Marka: CALLEBAUT

10 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 820,00 zł

82,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CACAOBARRY10

Marka: CACAO BARRY

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 286,25 zł

114,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA09

Marka: VALRHONA

op. 3 kg CARAMELIA 36% 7089 VALRHONA mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym

Caramelia - kremowa, zmysłowa, aromatyczna mleczna czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego.  PRODUKT SPROWADZANY POD ZAMÓWIENIE - CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OD 3 DO 5 DNI ROBOCZYCH!

Cena 437,00 zł

145,67 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARIMA92

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CZEKOLADA MLECZNA 34% CHL35XXC3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

Mleczna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 253,50 zł

84,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE