aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności

1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

CACAOBARRY10(1)

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

144,00 zł
Brutto

144,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 5

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Niezwykła mleczna czekolada wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z Ghany. Ma zdecydowany smak kakao z nutą kwasowości - dostarczaną przez ziarna, które zawdzięczają swoje dziedzictwo brazylijskim sadzonkom przywiezionym do Ghany (w 1879 roku). Subtelna słodycz z silnym aromatem kakao oraz słodkimi nutami herbatników, miodu i karmelu. Wysoka płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się do oblewania, podczas produkcji pralin (krojonych i formowanych) oraz do tworzenia wyjątkowych tabliczek czekolady. Czekolada Origine Ghana - to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 40.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 39%).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z Ghany), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny proszek waniliowy; może zawierać orzechy; kuwertura czekoladowa (40.5% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
40% 20% 39%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 17-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE - oblewanie, formowanie, odlewanie, tabliczki czekolady, praliny krojone i formowane

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2442/584 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  7.7 g
Sól 0.16 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z ORIGINE GHANA:

 

CIASTO Z PASTERNAKIEM, MIODEM I KARDAMONEM

TABLICZKA CZEKOLADY Z NADZIENIEM

MUS CZEKOLADOWO-KARMELOWY

GHANA CACAO BARRY (4).png

Szczegóły produktu
CACAOBARRY10(1)
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-P40GHA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
MILK CHOCOLATE COUVERTURE ORIGINE GHANA
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | KWAŚNE I SŁODKIE NUTY | SUBTELNA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
GHANA - ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
ZAWARTOŚĆ KAKAO
40%
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39%
ZAWARTOŚĆ MLEKA
20%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
ORIGINE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CACAOBARRY10

Marka: CACAO BARRY

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

favorite_border favorite

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 347,50 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: HENDI21

Marka: HENDI

100 szt. dł. 530 x szer. 285 mm TRANSPARENTNE WORKI DO SZPRYCOWANIA 557105 HENDI jednorazowe rękawy cukiernicze na rolce

favorite_border favorite

Wytrzymałe i pojemne rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.

Cena 73,00 zł

0,73 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT122

Marka: CALLEBAUT

op. 2.5 kg PRAŻYNKI PAILLETE FEUILLETINE M-7PAIL-E0-401 CALLEBAUT pokruszone ciasteczka crepes dentelle

favorite_border favorite

Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.

Cena 126,00 zł

50,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SILIKOMART595

Marka: SILIKOMART

KYOTO 800 TPLUS 53.005.20.0165 SILIKOMART forma do wypieku ciasta z nadzieniem

favorite_border favorite

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.

Cena 128,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS298

Marka: FOOD COLOURS

400 g PURE COCOA BUTTER K-200 FOOD COLOURS - czysty tłuszcz kakaowy w kawałku do porcjowania

favorite_border favorite

Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...

Cena 55,00 zł

137,50 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE