aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności

1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

CACAOBARRY10(1)

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

170,00 zł
Brutto

170,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 9

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Niezwykła mleczna czekolada wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z Ghany. Ma zdecydowany smak kakao z nutą kwasowości - dostarczaną przez ziarna, które zawdzięczają swoje dziedzictwo brazylijskim sadzonkom przywiezionym do Ghany (w 1879 roku). Subtelna słodycz z silnym aromatem kakao oraz słodkimi nutami herbatników, miodu i karmelu. Wysoka płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się do oblewania, podczas produkcji pralin (krojonych i formowanych) oraz do tworzenia wyjątkowych tabliczek czekolady. Czekolada Origine Ghana - to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 40.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 39%).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z Ghany), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny proszek waniliowy; może zawierać orzechy; kuwertura czekoladowa (40.5% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
40% 20% 39%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 17-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE - oblewanie, formowanie, odlewanie, tabliczki czekolady, praliny krojone i formowane

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2442/584 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  7.7 g
Sól 0.16 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z ORIGINE GHANA:

 

CIASTO Z PASTERNAKIEM, MIODEM I KARDAMONEM

TABLICZKA CZEKOLADY Z NADZIENIEM

MUS CZEKOLADOWO-KARMELOWY

GHANA CACAO BARRY (4).png

Szczegóły produktu
CACAOBARRY10(1)
9 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-P40GHA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
MILK CHOCOLATE COUVERTURE ORIGINE GHANA
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | KWAŚNE I SŁODKIE NUTY | SUBTELNA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
GHANA - ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
ZAWARTOŚĆ KAKAO
40%
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39%
ZAWARTOŚĆ MLEKA
20%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
ORIGINE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CACAOBARRY10

Marka: CACAO BARRY

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

favorite_border favorite

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 366,25 zł

146,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT80(1)

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 135,00 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DAWN110(1)

Marka: DAWN FOODS

1kg białe dropsy FAT-BASED COATING DROPS WHITE Dawn (polewa niewymagająca temperowania)

favorite_border favorite

Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.

Cena 47,50 zł

47,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER397

Marka: THERMOHAUSER

∅ 18 mm TYLKA FRANCUSKA GWIAZA 62691 THERMOHAUSER dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej - 18 ząbków

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 12,00 zł

12,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRACTAL08

Marka: Fractal Colors

1.5 g DARK CHOCOLATE FOOD COLOURING FRACTAL COLORS pudrowy barwnik spożywczy - ciemny brązowy

favorite_border favorite

Seria barwników w postaci pudru dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia, dekorowania, malowania, cieniowania oraz tonowania wyrobów cukierniczych i produktów spożywczych.

Cena 15,30 zł

1 020,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE