• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

"mleczna" czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • "mleczna" czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • "mleczna" czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • NXT DAIRY FREE CHOCOLATE

2.5 kg NXT™DFM-42 DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE 42.3% CHM-Q42-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska mleczna czekolada

CALLEBAUT125

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

225,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NXT™ - CZEKOLADY PRZEZNACZONE DO WSZYSTKICH WEGAŃSKICH, ROŚLINNYCH I BEZMLECZNYCH KREACJI - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka. Charakteryzują się doskonałym smakiem oraz wyjątkową - kremową konsystencją. Czekolady pozwalają na przygotowywanie bezpiecznych roślinnych przepisów. Wyśmienite czekolady, które pozwalają rozkoszować się wyjątkowym smakiem - bez śladowych ilości mleka.

NXT™ DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE - to najsmaczniejsza i najbardziej kremowa alternatywa dla mlecznej czekolady - bezmleczna (nie zawierająca śladowych ilości mleka) czekolada o zrównoważonym i bogatym smaku oraz kremowej konsystencji. Mleko w czekoladzie zostało w zastąpione roślinną alternatywą - chufa. Chufa to bulwy rośliny Cyperus esculentus, która rośnie w rejonie Morza Śródziemnego i Afryki. Po zbiorze bulwy są suszone i mielone i wykorzystywane, jako mleczny, smaczny i kremowy zamiennik mleka – bogaty w błonnik. Uniwersalna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer NXT™DFM-42 - to "mleczna" belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 42.3% i statusie kuwertury. "Mleczna" czekolada - doskonała do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych receptur.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, proszek chufa (16.5%), odporna dekstryna, emulgator: lecytyna (E322), aromaty naturalne; czekolada - kuwertura z chufa bez mleka (masa kakaowa minimum 42.3%); produkt nie zawiera mleka; produkt bez laktozy; produkt przyjazny dla wegan.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
42.3% - 39.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2356/563 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 38.0 g
Białko  3.2 g
Sól 0.01 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 45 °C T2 27 °C T3 29-30 °C
ODLEWANIE - FORMOWANIE 12-8 °C
OBLEWANIE 18-14 °C

DODATKOWE INFORMACJE:

 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O NXT

FILM Z PREMIERY NXT

Szczegóły produktu
CALLEBAUT125
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-Q42-DFR-E0-U70
NAZWA HANDLOWA
NXT™ DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA WEGAŃSKA
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | SŁODKI | KREMOWY
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
"MLECZNA" CZEKOLADA | CZEKOLADA Z CHUFA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
42.3 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS171

Marka: FOOD COLOURS

op. 250 ml BIAŁY ZAMSZ W SPRAYU V45 FOOD COLOURS - strukturalny barwnik do dekoracji elementów mających kontakt z żywnością

Biały zamsz - strukturalny barwnik zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!

Cena 74,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: