Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
1 kg MLECZNA CZEKOLADA 34.1% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-M-U68 CALLEBAUT mleczna czekolada bez dodatku cukru
Mleczna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru.
Opis produktu
MALCHOC-M - MLECZNA CZEKOLADA BEZ DODATKU CUKRU - wyprodukowana przy użyciu maltitolu - substancji intensywnie słodzącej - zamiast cukru. Czekolada charakteryzuje się prawdziwym, słodkim smakiem (bez obcych posmaków). Jej stosowanie pozwala na umieszczanie na wyrobach informacji "bez dodatku cukru". Czekolada charakteryzuje się harmonijnym i intensywnym smakiem, jej przyjemna słodycz wynika z zastosowania zamiennika cukru - maltitolu, całości dopełnia naturalny aromat wanilii. Smak oraz konsystencja czekolady jest bardzo zbliżona do klasycznych czekolad. Uniwersalna płynność oraz właściwości techniczne czekolady sprawiają, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach - wyroby cukiernicze, kremy, musy, desery, napoje i wiele innych. Ponadto gotowy produkt (praliny, tabliczki, batony) przygotowany na bazie czekolady MALCHOC może być określany jako produkt "bez dodatku cukru" (jeżeli w całej recepturze nie stosuje się cukru). Receptura N°MALCHOC-M - to mleczna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 34.1% i statusie kuwertury. Idealna do różnego rodzaju wyrobów cukierniczych, piekarskich, konfekcji czekoladowej oraz deserów.
![]()
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Składniki: substancja słodząca: maltitol (E965), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; kuwertura czekoladowa ze słodzikiem (34.1% minimalna zawartość kakao); nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający (zawiera maltitol); produkt bezglutenowy.
![]()
* MALTITOL - to substancja słodząca należąca do grupy alkoholi wielowodorotlenowych (polioli) - wykorzystywany jako dodatek do żywności (E965); wykazuje słodkość porównywalną do sacharozy (cukru stołowego); wykazuje niższą kaloryczność od cukru; nadmierne spożycie maltitolu może wywoływać efekt przeczyszczający.
![]()
| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 34.1% | 20.4% | 37.0% |
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
|
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle |
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
|
nadawanie smaku, oblewanie |
kremy, krem bawarski, cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy, biszkopty, ciasta, chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, placków itp.) |
|
ZASTOSOWANIE ciasta, klasyczne wyroby piekarnicze, wyroby konfekcji czekoladowej, napoje mrożone, desery, słodycze arabskie, batony i tabliczki czekoladowe, pudding, brownie, serniki, ciasta czekoladowe, napoje czekoladowe, do fontanny czekoladowej, przekąski, napoje kawowe, babeczki, praliny, fondue, lody i sorbety, mrożone ciasta i desery, draże, kremy do smarowania, torty, pączki, wyroby maczane i oblewane, makaroniki, koktajle mleczne, praliny formowane, figurki czekoladowe |
|
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2082/498 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g |
| Węglowodany | 50.0 g |
| w tym cukry | 7.9 g |
| Białko | 6.9 g |
| Sól | 0.01 g |
![]()
![]()
| TEMPEROWANIE CZEKOLADY MALCHOC-M | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 45°C | T2 27°C | T3 29-30°C |
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°MALCHOC-M:
![]()
KREM BAWARSKI Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ BEZ CUKRU
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- MALCHOC-M-U68
- NAZWA HANDLOWA
- FINEST BELGIAN CHOCOLATE MALCHOC-M
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA CHOCLOCK - DLA OPTYMALNEJ ŚWIEŻOŚCI
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 6 kg (6 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONA MALTITOLEM
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- HARMONIJNY | INTENSYWNY | PRZYJEMNIE SŁODKI
- BARWA
- CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- AFRYKA ZACHODNIA | GŁÓWNIE ODMIANA FORASTERO
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 33.9-34.1 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 36.6 %
- ZAWARTOŚĆ CUKRU
- BEZ DODATKU CUKRU
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 20.5 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- MALCHOC - BEZ DODATKU CUKRU | SŁODZONA MALTITOLEM